Kuva: Fotolia

Älä stressaa epävarmuudesta, vaan pidä hermot jäässä - vinkit suhteen alkuvaiheeseen

21.12.2016 20:45 - Senja Rapila

Jätä siis ystävien kanssa analysoimiset pois ja keskity olennaiseen; omaan hyvinvointiisi.

Uuden ihmisen tapaaminen voi olla jännittävää ja sen vuoksi monet stressaavatkin siitä, kuinka he onnistuvat pitämään tämän potentiaalisen kumppaniehdokkaan elämässään mahdollisimman pitkään. Tässä vaiheessa kannattaakin pistää suosiolla jarrua aivoille, ettei vahingossakaan onnistu pilaamaan orastavaa suhdetta liialla pohdinnalla.

Elite Daily -julkaisu listasi vinkkejä siihen, kuinka pitää hermot jäässä uuden suhteen alussa. Voit lukea vinkit alapuolelta. 

1. Älä huolehdi siitä, teetkö kaiken oikein.

Monet saattavat stressata vähintään alitajuisesti siitä, kuinka suhteen alkuvaiheilla tulisi käyttäytyä: voinko laittaa tällaisen tekstiviestin? Teinkö oikein sanoessani tämän asian hänelle? Oikeasti ei ole olemassa oikeaa tai väärää tapaa toimia. Tee vain niin, mikä tuntuu sinusta itsestäsi sillä hetkellä hyvältä.

2. Älä analysoi orastavaa suhdetta ystäviesi kanssa.

Kun uutta suhdetta innostuu analysoimaan yhdessä ystävien kanssa, voi lopulta huomata, että olette onnistuneet ylianalysoimaan kumppanisi kaikki tekemiset ja sanomiset. Tämä ylianalysointi voi pahimmassa tapauksessa rikkoa suhteesi ennen kuin se on edes alkanutkaan.

3. Älä mieti niitä, joita kumppanisi tapaili ennen sinua.

Jos alat miettimään kaikkia niitä henkilöitä, joiden kanssa kumppanisi on seurustellut tai viettänyt aikaa, menetät hyvin nopeasti järkesi. Ota siis rennosti, sillä ei ole mitään väliä keiden kanssa hän vietti aikaansa ennen sinua. Vain tällä hetkellä on väliä ja sillä, että juuri sinä olet saanut elämääsi niin ihanan ihmisen. Nyt on aika keskittyä vain ja ainoastaan häneen.

Et tule koskaan olemaan onnellinen suhteessa, jos vertaat itseäsi jatkuvasti kumppanisi entisiin partnereihin. Ja lopulta kumppanisikin voi kyllästyä siihen, kun tuot hänen entiset kumppaninsa esille keskusteluissa.

4. Kerro tunteistasi.

Yksinkertaista, mutta totta. Omien tunteiden ilmaiseminen alkavassa ja epävarmassa suhteessa on kaikista tärkeintä, jotta molemmat osapuolet pysyvät kärryillä siitä, missä mennään. Olet paljon onnellisempi, jos hengität syvään ja kerrot suoraan miltä sinusta tuntuu - olipa kyse ikävästäkin asiasta.

5. Rakastu omalla tavallasi - ja ajallasi.

Älä stressaa siitä, että sinun tulisi rakastua kumppaniisi päätä pahkaa tietyn ajan sisällä, tai että sinun tulisi rakastaa häntä tietyllä tavalla.

Vaikka paras ystäväsi olisi kertonut sanoneensa 'rakastan sinua' kumppanilleen jo ensimmäisen kuukauden jälkeen, ei sinun tarvitse sanoa sitä niin pitkään aikaan, kun sinusta ei tunnu sopivalta. Tunnistat kyllä hetken, jolloin on vihdoin aika sanoa ne sanat.

Lähde: Elite Daily

Lue myös: 7 tapaa joilla saatat vahingoittaa parisuhdetta huomaamattasi - sorrutko sinä?

Lue myös: Luottamus, rehellisyys ja turvallisuus - katso mistä hyvä parisuhde koostuu

Lue myös: "Hän piereskelee paljon" Asiat, jotka miehet oppivat vaimostaan vasta naimisiinmenon jälkeen

Kilpailut

Uusimmat