Kuva: Fotolia

Häpäisijälleni: "Pahinta oli se, ettei kukaan uskonut minua, kun kerroin teoistasi"

24.01.2017 22:15 - Rea Tallgren

Avoin kirje -sarjassa ihmiset kirjoittavat avoimesti ja rohkeasti asioista, jotka ovat jääneet sanomatta tai kuulematta.

"Tiedän ettet koskaan lue tätä, etkä saa tietää mitä olet minulle aiheuttanut.

Sinä pilasit elämästäni monta vuosikymmentä, joita ei saa takaisin. Viha ja katkeruus siitä ei katoa koskaan.

Katselen omaa lastani joka on nyt saman ikäinen kuin minä olin silloin kun ensimmäisen kerran häpäisit minut. Muistatko sinä sitä? Tuskin muistat humalasi vuoksi, mutta minä muistan. Muistan sen tuskan, järkytyksen, pelon ja avuttomuuden tunteen niin kauan kuin elän. Ja sen epäuskon siitä, miten sinä saatoit tehdä sen minulle, uudelleen ja uudelleen.

Tekosi on vienyt minulta kaiken. Luottamuksen ihmisiin, koska kukaan ei uskonut, että voisit tehdä jotain sellaista. Minua pidettiin valehtelijana, osa varmaan pitää vieläkin. Aika nopeasti ymmärsin sen enkä yrittänyt enää saada apua. Karkasin, muutin pois ja patosin kaiken sen tuskan sisälleni.

Yritin elää normaalia elämää, menin naimisiin, sain lapsia. Silti en pystynyt unohtamaan. Eniten tunnen katkeruutta siitä, kuinka paljon tekosi on vaikuttanut lapsiini. He olisivat ansainneet äidin, joka olisi pystynyt kertomaan heille, kuinka rakkaita he ovat. Äidin, joka olisi osannut hakea apua itselleen.

Vuosi sitten ilmestyit takaisin elämääni, varoittamatta. Seisoit siinä, metrin päässä minusta ja olit niinkuin mitään ei olisi koskaan tapahtunutkaan. Henkeni salpautui, ja pelko sai minut voimaan pahoin. Kaikki vuosikymmeniksi unohdetut tunteet ja ajatukset palasivat.

Tapaaminen oli lyhyt mutta sai aikaan paljon. Sairastuin vakavaan masennukseen. Onneksi nyt olin tarpeeksi rohkea hakemaan apua, ja pikkuhiljaa olen alkanut parantua.

Se pienen tytön sydän, jonka sinä särjit pieniksi palasiksi, on vielä jonain päivänä kokonainen. Koskaan tuskin täysin ehjä, mutta kokonainen.

Terveisin, Särkynyt enkeli"

Lue aikaisemmat Avoin kirje -sarjan jutut tästä

Lähetä meille avoin kirjeesi osoitteeseen rea.haverinen@bauermedia.fi. Voicen toimitus pidättää oikeuden muokata kirjeitä ja päättää itse niiden julkaisusta. Julkaistut kirjeet julkaistaan aina nimettöminä.

Kilpailut

Uusimmat