Kuva: Fotolia

Ulkonäkö ei ole tärkein! Viehättävyyteen vaikuttaa ulkonäköä enemmän kaksi muuta piirrettä

23.05.2017 19:15 - Senja Rapila

Vaikka ulkonäköä pidetään usein kaikista tärkeimpänä asiana ensivaikutelmaa tehdessä, on äänellä ja tuoksulla tärkeämpi merkitys, kerrotaan tuoreessa tutkimuksessa.

Vaikka monet saattavatkin ajatella, että henkilön viehättävyyteen vaikuttaa eniten ulkonäkö, on uudessa tutkimuksessa todettu ulkonäkö ei-niinkään-tärkeäksi piirteeksi kiinnostuksen herättämisessä.

Frontiers in Psychology -sivustolla julkaistussa pienessä tutkimuksessa kerrotaan, että tärkeässä osassa ihmisen viehätysvoimaa ovat myös tämän ääni sekä tuoksu.

Wroclawin yliopiston tutkijat tutkivat yli 30 vuoden ajan kirjallisuutta saadakseen yleiskuvan siitä, mitä aiemmat tutkimukset ovat löytäneet äänen ja tuoksun roolista suhteissa.

Kerrotaan, että henkilön äänen perusteella voi arvata tämän sukupuolen sekä iän. Joissain tutkijoiden löytämissä tutkimuksissa myös selvisi, että äänen perusteella henkilöstä voi arvata sen, onko hän dominoiva vai joustava. Äänen perusteella henkilöt voivat myös päätellä puhujan vaatekoon.

- Suurin osa tutkimuksista on keskittynyt fyysiseen viehättävyyteen, kuten kasvojen ja kropan viehättävyyteen, tutkimusta johtanut tutkija Agata Gryoecka kommentoi.

Hän toivookin, että asiaa tutkitaan enemmän, eikä jätetä tutkimuksia kesken näiden pienten löydösten jäljiltä.

Lähde: Independent

Lue myös: Uusi tutkimus naisten kumppaninvalinnasta saattaa yllättää - päteekö sinun suhteessasi?

Lue myös: Koiranomistajien parisuhteista saatiin yllättävää tietoa - päteekö omaan suhteeseesi?

Lue myös: Miesten on pakko niistää orgasmin jälkeen - tutkijat: moni saa seksistä outoja oireita!

Kilpailut

Uusimmat