Kuva: Fotolia

Äitiysloman pituus muuttaa työntekijöiden käsitystä kollegastaan - ”joko laiska tai huono äiti”

01.06.2017 18:15 - Senni Loikala

Tutkimuksen mukaan naistyöntekijät kohtaavat voimakkaita ennakkoluuloja riippumatta siitä, kuinka pitkäksi aikaa he jäävät hoitamaan lasta kotiin.

Kollegat tuomitsevat raskaaksi tulleen työtoverinsa riippumatta siitä, kuinka pitkäksi ajaksi hän jää hoitamaan lasta kotiin. Tämä selviää tuoreesta brittiyliopiston tekemästä tutkimuksesta, joka on julkaistu Journal of Experimental Social Psychology -lehdessä. Tutkimuksesta uutisoi Daily Mail.

Jos tuore äiti päättää pitää kunnon äitiysloman, vähenee hänen ammattitaitonsa ja sitoutuminen työhönsä kollegoiden silmissä. Mikäli nainen palaa työelämään nopeasti lapsensaannin jälkeen, pitävät työtoverit häntä huonona vanhempana.

- Naiset eivät voi koskaan voittaa tässä tilanteessa (tultuaan raskaaksi), tutkija Thekla Morgenroth kommentoi.

- Tuloksemme osoittavat, että naisen päätös äitiyslomansa pituudesta ei koskaan paranna kollegoiden käsitystä hänen kyvykkyydestään niin työssä kuin perhe-elämässä.

Tutkimuksessa selvitettiin noin 140 naisen ja noin 160 miehen suhtautumista työntekijän äitiysloman pituuteen. Tutkimukseen osallistuneiden henkilöiden keski-ikä oli 33 vuotta. Osallistujista suurin osa oli työelämässä eikä valtaosalla ollut omia lapsia.

Lue myös: Raskaus todella kaunistaa - lue, miten se muuttaa ulkonäköä

Lue myös: 14 oiretta, jotka paljastavat raskauden jo ennen positiivista testiä

Lue myös: Nyt se on todistettu: Raskaus tekee naisesta älykkäämmän!

Lähde: Daily Mail

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat