Nyt se on todistettu: Raskaus tekee naisesta älykkäämmän!

22.03.2012 14:15 - Eeva Rajala

Raskaus vaikuttaa positiivisesti naisten aivoihin ja se on nyt tieteellisesti todistettu.

Yleensä puhutaan siitä, miten naiset saattavat kärsiä raskauden aikana muistamattomuudesta ja hajamielisyydestä. Jo aiemmin on tiedetty, että naisen aivosolut pienenevät väliaikaisesti raskauden aikana. Tutkijat ovat myös olleet sitä mieltä, että muistin pätkiminen johtuu osittain hormoneista ja siitä, että elämä on muuttumassa radikaalisti.

Richmondin yliopiston tuoreen tutkimuksen mukaan raskaus lisää huomattavasti naisen älyä, jotta naiset selviytyisivät perusteellisesti lapsen kasvatuksesta.

- Raskaana olevat naiset kokevat ajanjakson, jolloin aivotoiminta muuttuu ja he kärsivät tiettyjen toimintojen heikkenemisestä. Tämä johtuu siitä, että heidän aivonsa valmistautuvat selviytymään monista uusista vaatimuksista, joita he kokevat, neurotieteiden professori, tohtori Craig Kinsley kertoo National Examiner -lehdessä.

Hormonaaliset muutokset imetyksen aikana kasvattavat jälleen naisen aivosolujen kokoa kenties normaalista suuremmaksi, mikä johtaa älykkyyden lisääntymiseen.

- Äitiydestä koituu runsaasti hyötyjä, kun aivot pyrkivät kehittymään äitiyden takia. Aivojen muutokset voivat kestää lopun elämää vahvistaen kognitiivisia kykyjä ja suojaten naista rappeuttavilta sairauksilta, tohtori jatkaa.

Lähde: National Examiner

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat