14 oiretta, jotka paljastavat raskauden jo ennen positiivista testiä

07.08.2013 14:15 - Heli Thoren

Hengitys salpaantuu portaissa, vatsaa nipistää. Lue 14 oiretta, jotka paljastavat odottamisen ennen kuin edes raskaustesti näyttää plussaa.

Kun vauva kasvaa vatsassa, äiti voi tuntea jo hyvin varhaisessa vaiheessa outoja oireita kropassaan. Listasimme 14 asiaa, jotka paljastavat olevasi raskaana jopa ennen kuin raskaustesti voi sen tehdä:

1. Henki salpautuu

Puuskutatko portaissa noustessasi ylöspäin? Jos huomaat yht'äkkiä hengästyväsi nopeammin, se saattaa olla merkki siitä, että kasvava sikiö vatsassasi vaatii lisähappea.

2. Arat rinnat

Monet odottavat äidit huomaavat alkavan raskauden ensimmäiseksi rinnoistaan. Jos rintasi aristavat, turvottavat tai nännit ovat tummentuneet ja turvonneet, voi se olla merkki aluillaan olevasta raskaudesta.

3. Väsymys

Sammut illalla jo kymmenen aikaan, ja aamulla uni maistuisi pidempään. Jos tunnet itsesi yht'äkkiä tavallista väsyneemmäksi, voi se olla merkki siitä, että odotat lasta.

4. Paha olo

Jo aivan alkuraskaudessa monet odottavat äidit kertovat kärsivänsä pahasta olosta.

5. Lisääntynyt virtsaamisen tarve

Pissalla juoksemisen lisääntynyt tarve voi antaa vihiä raskaudesta. Toiset naiset reagoivat kohdun turpoamiseen virtsaamisen tarpeen lisääntymisenä jo alkuvaiheessa raskautta.

6. Päänsärky

Hormonimuutokset voivat tuoda päänsäryn mukanaan. Toiset naisista kertovat, että pään kolotus alkoi jo ennen kuin kuukautiset olivat myöhässä.

7. Selän kipu

Alaselän ja selän kipu lisääntyy yleensä raskauden edetessä. Se saattaa kiusata kuitenkin jo aivan aikaisessa vaiheessa odotusta, kun sidekudokset kropassa venyvät.

8. Krampit

Toiset odottajista huomaavat olevansa raskaana, kun alavatsa kramppaa. Ensin saatat ajatella, että kuukautiset tekevät tuloaan, mutta syy onkin muu.

9. Mieliteot

Yht'äkkiä voisit aamuisin juoda litratolkulla appelsiinimehua tai mieliruokasi ällöttää. Hormonimuutokset voivat jo aivan alussa vaikuttaa suuresti siihen, mitä mielesi tekee syödä ja juoda.

10. Turvotus

Kroppa kerää nestettä kuin kuukautiset olisivat alkamassa, mutta kuukautisia ei silti kuulu. Hormonimuutokset vaikuttavat myös siihen, miten keho kerää nestettä.

11. Mielialamuutokset

Itku vyöryy valtoimenaan kesken lehden luvun ja kilahdat miehellesi aivan syyttä. Ettet vain olisi raskaana?

12. Hajuaisti terävöityy

Roskia viedessä tekee mieli yökkiä ja pyykinpesuaine tuoksuukin aivan liian voimakkaalle. Odottaessa hajuaisti terästyy ja vanhat tutut tuoksut ja hajut tuntuvatkin uudenlaisilta.

13. Huimaus

Verenpaineen heittely ja verensokeriarvojen vaihtelu kuuluvat raskauteen. Nämä saattavat yhdessä vaikuttaa siihen, että päätä huimaa.

14. Tiputtelu

Luulet, että kuukautiset tekevät tuloaan, mutta tiputteluvuodolle voi olla myös muukin syy. Toisilla alkuraskauteen kuuluu verinen vuoto, josta vauvan tulon voi päätellä jo hyvin varhaisessa vaiheessa.

Lähde: Parenting.com

Kilpailut

Uusimmat