Kuva: Fotolia

Oletko valmis sanomaan kumppanillesi "minä rakastan sinua"? 7 asiaa, jotka paljastavat

13.06.2017 21:15 - Senja Rapila

Ensimmäinen rakkaudentunnustus suhteessa voi tuoda positiivista tai negatiivista jännitystä suhteeseen.

Olette seurustelleet vuoden, eikä rakkaudentunnustuksia ole vieläkään vaihdettu. Tai olette seurustelleet pari kuukautta, ja haluaisit jo kertoa rakastavasi. Milloin olet oikeasti valmis kertomaan kumppanillesi, että rakastat häntä?

1. Oletko humalassa?

Parisuhteen alkuvaiheessa on niin ihanaa huumaa, että humalassa on helppo tehdä hieman villejä lotkautuksia. Esimerkiksi rakkaudentunnustus voi tulla hieman liian ajoissa, kun hellyydenkipeänä halailee omaa rakastaan. Jos vain suinkin kykenet, älä tunnusta rakkauttasi ensimmäisen kerran humalassa. Selvin päin ainakin tiedät, että tarkoitat sitä oikeasti.

2. Rakastatko seksiä vai persoonaa?

Seksi ja rakkaus sekoitetaan usein keskenään, sillä voimme rakastua siihen oksitosiinin tuomaan hyvänolontunteeseen, jonka toinen antaa seksin yhteydessä. Mieti siis sitä, oletko rakastunut oikeasti hänen persoonaansa, vai pidätkö vain seksistä?

Jos "rakkauden tunne" on enemmän lantiossasi, se kertoo enemmän himosta ja välisestänne kemiasta, ei niinkään rakkaudesta.

3. Kuinka tärkeä merkitys "rakastan sinua" -lausahduksella on sinulle?

Jotkut viljelevät rakkautta kaikille. "Rakastan sinua" saattaa tulla automaattisesti, eikä sillä ole sen suurempaa merkitystä. Pohdi sitä, kuinka sinä käytät tätä tunnustusta. Onko se sinulle vain kaunis tapa ilmaista, että välität kumppanistasi, vai rakastatko häntä oikeasti niin, ettet voisi kuvitella elämääsi ilman häntä?

4. Onko liian aikaista?

Rakkauden tunnustamiselle ei ole aikarajaa, joten ei kannata stressata siitä, milloin ei saisi tai milloin pitäisi tunnustaa rakkautensa. 

Hormonit vaikuttavat suhteeseen paljon, sillä ne voivat asettaa rakkauslasit silmille, jonka takaa näkee vain kumppanin hyvät puolet. Tämä huuma voi kestää jopa kaksi vuotta, kunnes se haihtuu. Tämän jälkeen voi huomata, ettei edes tunne omaa kumppaniaan.

Yritä siis nähdä kumppanisi sellaisena millainen hän oikeasti on, ja jos olet valmis tunnustamaan rakkautesi, tee se.

(kuva: Fotolia)

5. Missä kohdassa kroppaa tunnet rakkauden?

Mene hiljaiseen huoneeseen ja keskity tunteisiisi. Hengitä syvään, tyhjennä mielesi ja rentoudu. Kun tunnet olosi rentoutuneeksi ja tyyneksi, mieti omaa rakastettuasi. Kun mietit häntä, tunnustele missä kohtaa kroppaa tunnet rakkauden kihelmöintiä.

Jos rakkaus ei tunnu voimakkaimmillaan lantiossasi, se tarkoittaa että suhteessanne ei ole kyse pelkästä seksistä. Jos kihelmöinti tuntuu vatsassa, se voi tarkoittaa sitä, että sinulla on vielä työstettävää ennen kuin suhde on muutakin kuin seksiä.

Jos tunnet rakkauden menevän koko kroppasi läpi, lämmittävän ja leviävän, se voi tarkoittaa juurikin sitä, että rakastat kumppaniasi oikeasti.

6. Mitä haluat, että seuraavaksi tapahtuu?

Onko tämä suhde sellainen, missä näet itsesi vielä 30 vuodenkin kuluttua? Viiden vuoden? Tuntuuko sinusta, että suhde on jo hataralla pohjalla? Näitä kaikkia asioita kannattaa pohtia ennen kuin tunnustaa rakkauttaan.

Toiselle ei pidä antaa mielikuvaa siitä, että rakastat ja haluat olla hänen kanssaan loppuelämän, mikäli mielessäsi olette jo eron partaalla.

7. Entä jos hän ei sano sitä takaisin?

Tunteiden näyttäminen on ihanaa, mutta toisaalta todella pelottavaa, jos niille ei saa vastakaikua. Onko suhteenne vahvalla pohjalla ja oletko varma sen suhteen? Tiedätkö, että hän on samalla aaltopituudella kanssasi?

Jos uskot ja tiedät, että suhteenne on varmalla pohjalla, mutta pelkäät silti tunnustaa rakkauttasi, kannattaa muistaa että myös itse on rakastamisen arvoinen. Ei siis kannata pelätä sitä, sanooko toinen niitä tärkeitä sanoja takaisin.

Pelkojen voittaminen tekee sinusta vain voimakkaamman.

Lähde: Elite Daily

Lue myös: Pomminvarmat merkit, jotka kertovat siitä, että hän todella rakastaa sinua

Lue myös: Voiko yksi nainen tyydyttää miehen koko loppuelämän ajan? Miehet vastaavat

Lue myös: Sana, joka auttaa riidan sovittelussa - ota haltuun omassa suhteessasi

Kilpailut

Uusimmat