Kuva: Fotolia

Katseleeko kumppanisi vastakkaista sukupuolta? Sille on luontainen selitys

04.07.2017 09:45 - Katariina Auvinen

Jos kumppanisi katse harhautuu teidän kävelyretkellänne esimerkiksi vastakkaisen sukupuolen takapuolen kohdalle, sille on täysin luonnollinen selitys.

Monet naiset ovat saaneet miehensä kiinni siitä, että kumppani on katsellut kiinnostuneena muita naisia. Tämä pätee myös toisinpäin. Joillekin se voi olla täysin harmiton asia, mutta toisien parisuhteessa se voi aiheuttaa suurtakin kitkaa ja riitoja. 

Tälle vastakkaisen sukupuolen katselulle on löytynyt luonnollinen selitys, joka liittyy ihmisten perimään. Ihmiset ovat eläimiä ja evoluutio on halunnut varmistaa lajin säilymisen. Näin ollen vaikka useimmissa parisuhteissa ollaan yksiavioisia, ei se poista kumppaneiden seksuaalista kiinnostusta ja vetovoimaa muihin naisiin tai miehiin. Tämä liittyy lisääntymiseen ja siihen, että laji tuottaisi mahdollisimman paljon jälkeläisiä lajin säilymisen kannalta. 

Naisten huomio kiinnittyy ensin miehen yläkroppaan kun taas miehet huomaavat naisissa ensimmäiseksi rinnat, vyötärön ja lanteet. On siis täysin luontaista olla viehättynyt toisistakin ihmisistä kuin omasta kumppanista. 

Lue myös: Tunnetko kumppanisi läpikotaisin? 5 asiaa, joita salaillaan parisuhteessa

Lähde: Indy100

Kilpailut

Uusimmat