Kuva: Fotolia

Komea puoliso voi haitata kumppanin terveydentilaa

16.07.2017 13:15 - Tiina Svensk - Luettu 2 243 kertaa

Tuore tutkimustulos on karua luettavaa kaikille, jotka ovat parhaillaan heterosuhteessa.

Onko kumppanisi järjettömän komea? Silloin Daily Mailin uutisoima tutkimustulos voi olla pysäyttävää luettavaa. Tutkimuksen mukaan naiset, joilla on komea kumppani, saavat todennäköisemmin syömishäiriön. 

Moni kokee tarvetta näyttää paremmalta

Floridan yliopiston tutkimusryhmä otti otantaryhmään heteropareja, sillä he halusivat tutkia, millainen vaikutus kumppanin ulkonäöllä on. Usein naiset, jotka aloittivat tiukkoja dieettejä, motivoituivat laihdutuskuurille kokiessaan että heidän kumppaninsa on hyvännäköinen - ja että heidän tulisi näyttää aivan yhtä hyvältä.

Tällaista käytöstä huomattiin, vaikka miehet kehuisivatkin kumppaniaan säännöllisesti ja pitäisivät heidän ulkonäöstään. Sen sijaan miehet kokivat harvoin paineita omasta ulkonäöstään hyvännäköisen puolison rinnalla.

"Tärkeää informaatiota kaikille seurusteleville"

Pahimmillaan tarve parannella omaa ulkonäköään saattoi ajaa jopa syömishäiriöihin. Lisäksi käyttäytymiseen liitettiin paljon muitakin haittatekijöitä, kuten ahdistuneisuutta ja tyytymättömyyttä omaan kehoon.

Tutkimusryhmän mukaan kyseinen löytö on tärkeää informaatiota kaikille, jotka elävät parisuhteessa. Silloin tiettyjä käytösmalleja voidaan ennaltaehkäistä ja hoitaa paremmin, jos niitä ilmenee.

Lue myös: 21-vuotias nuorimies näytti kiusaajilleen - nykyään rikas ja komea Instagram-julkkis

Lue myös: Vaimot, joka eivät koskaan sano miehilleen "rakastan sinua", kertovat miksi

Lähde: Daily Mail

Arvostele artikkeli

Uusimmat