Kuva: Fotolia

Unelmoitko kestävästä parisuhteesta? Varmistu, että tiedät 5 tärkeää seikkaa kumppanistasi

18.07.2017 23:15 - Emmi Moilanen

Ei riitä, että tiedät kumppanisi haluavan lapsia jossain vaiheessa elämää. On tärkeää olla samalla sivulla myös siitä, milloin perheenlisäys on ajankohtaista suhteessanne.

Kun uutta ihmistä tapaillessa takana on jo useammat kuin yhdet treffit, useimmat meistä alkavat ajan kuluessa miettiä, voisiko kyseinen henkilö olla tuleva elämänkumppani. Vakavaa parisuhdetta etsiessä yleensä elää toive myös siitä, että tuleva suhde on ehkä jopa koko loppuelämän mittainen matka uuden kumppanin kanssa.

Elite Daily -sivusto selvitti tärkeät seikat, jotka tulisi tietää kumppanistaan ennen kuin sitoutuu vakavaan parisuhteeseen.

1. Millainen rahankäyttäjä hän on?

Ennen yhteistä tulevaisuutta ja talouden jakamista keskenään olisi hyvä keskustella siitä, millainen suhtautuminen kumppanilla on raha-asioihin. Pohtikaa, millaisiin asioihin haluatte yhdessä säästää ja mitkä menot kustannetaan omasta pussista.

Rahasta keskusteleminen ei ole kaikista romanttisin teko, mutta ensiarvoisen tärkeää silloin, kun haluaa rakentaa yhteisen tulevaisuuden toisen ihmisen kanssa.

2. Haluaako hän lapsia?

Ennen kuin etenette suhteessanne vakavalle pohjalle, olisi hyvä olla tietoinen siitä, mikä on suhtautumisenne lapsiin sekä jälkikasvun hankkimiseen tulevaisuudessa.

- Lapsien hankinta voi olla ajankohtaista vasta vuosien päästä, mutta jos tiedät lasten olevan ehdottomasti yksi tulevaisuuden haaveistasi, on tärkeää selvittää, että olette kumppanisi kanssa samalla sivulla asiasta, deittailuasiantuntija Krissy Dolor toteaa.

Ennen sitoutumista on hyvä varmistua myös, että olette yhtä mieltä siitä, milloin perheenlisäys tulee teidän osaltanne ajankohtaiseksi. Ongelmia voi syntyä silloin, jos suhteen toinen osapuoli on valmis ryhtymään lasten tekoon esimerkiksi heti häiden jälkeen, kun taas toinen haluaisi elää vielä vapaasti matkustellen kahdestaan rakkaansa kanssa.

3. Millaiset asenteet hänellä on?

Jos ajatusmaailmanne ovat täysin erilaiset, on mahdollista, että tämä seikka aiheuttaa ajan saatossa ongelmia myös parisuhteeseenne. Ennen kuin sitoudut jakamaan elämäsi toisen ihmisen kanssa, on hyvä keskustella esimerkiksi uskonnollisista ja poliittisista asenteista.

Vaikka katsoisitte elämää hyvin erilaiselta kantilta se ei silti tarkoita, että suhteenne olisi tuomittu epäonnistumaan. Olkaa kuitenkin varmoja siitä, että eriävät mielipiteet asenteellisissa kysymyksissä eivät kuitenkaan nouse merkittäväksi riitojen aiheuttajaksi.

4. Millaisena hän näkee tulevaisuutensa?

Parisuhteessa olisi hyvä olla tietoinen ainakin pääpiirteittäin siitä, millaisena kumppani näkee oman tulevaisuutensa. Jos toisen haaveisiin kuuluu paljon matkustelua ja uusia kokemuksia, kun taas suhteen toinen osapuoli olisi jo valmis asettumaan lopullisesti aloilleen, on todennäköistä, että suhde ajautuu ennen pitkää karille erilaisten haaveiden takia.

Ottakaa siis rohkeasti puheeksi toistenne suurimmat toiveet ja unelmat, jotka ehdottomasti haluatte elämänne aikana kokea. Miettikää, millä tavalla saisitte sidottua yhteen molempien unelmat ja tavoitteet. Parisuhteessa ideaali tilanne on se, että rakennatte yhdessä parhaan mahdollisen tulevaisuuden teidän molempien kannaltanne.

5. Millä tavalla hän suhtautuu konflikteihin?

Dolor korostaa, että ennen sitoutumista erityisen tärkeä keskustelun aihe on riitatilanteisiin suhtautuminen. Hänen mukaansa kyse ei ole vain siitä, millä tavalla riitelette.

- Sinä saatat kaivata asioiden välitöntä ratkaisua, kun taas kumppanisi voi tarvita omaa aikaa ja tilaa pohtia asioita. Voi olla myös toisin päin, että sinä tarvitset miettimisaikaa ja kumppanisi hakee tilanteeseen nopeaa ratkaisua, Dolor selittää.

Dolor korostaa myös, että ei ole oikeaa tai väärää tapaa selvittää konflikteja. On kuitenkin tärkeää tietää, millä tavalla kumppanisi suhtautuu riitoihin ja olla varma myös siitä, että olet sinut tilanteenne kanssa.

Lue myös: Oletko pitkässä parisuhteessa? 8 erilaista seksikertaa, jotka suhteeseen mahtuvat

Lue myös: Eikö kumppanisi ole valmis oikeaan parisuhteeseen? 9 merkkiä

Lue myös: Ihmiset paljastavat: Asiat, jotka vanhempien parisuhde minulle opetti

Lähde: Elite Daily

Kilpailut

Uusimmat