Kuva: Fotolia

Mullista seksielämäsi kolmen hengitysharjoituksen avulla - kokeile heti tänään

21.07.2017 21:15 - Iiro Myllymäki

Syvähengityksen avulla voit kokea paremmin olevasi yhteydessä omaan kehoosi, jolloin nautinnon kokeminen on helpompaa.

Tuntuuko sinusta seksiä harrastaessasi, että et kunnolla pysty keskittymään hetkeen etkä pysty päästämään irti kriittisistä ajatuksistasi? Ratkaisu tällaisessa tilanteessa saattaa olla oikeaoppinen hengittäminen. Syvällä hengittämisellä on paljon hyötyjä. Se rauhoittaa ja vähentää stressiä, mikä auttaa seksissä ja yhteyden saamisessa toiseen ihmiseen.

Elite Daily -sivusto haastatteli seksologi Namita Caenia syvähengityksen hyödyistä seksissä. Hänen mukaansa seksielämää parantaakseen kannattaa hengittää samalla tavalla kuin esimerkiksi joogatessa tai meditoidessa. Palleasta lähtevä ja vatsaa vuoroin kohottava ja laskeva hengitystekniikka vähentää hänen mukaansa stressiä ja verenpainetta ja vastavuoroisesti lisää energisyyttä.

- Hengityksellä on valtava vaikutus siihen, että tunnemme olomme mukavaksi kehossamme. Se auttaa meitä siirtymään suorittamismoodista olemisen moodiin, jossa olemme avoimempia ja vastaanottavampia ja paremmin yhteydessä kehoomme, Caen kertoo.

Hengitelkää yhdessä lusikka-asennossa

Kun ihminen kokee olevansa paremmin yhteydessä omaan kehoonsa, on luonnollisesti paljon helpompaa myös tuntea nautinnon tunteita. Caen neuvoo, millaisilla hengitysharjoituksilla voi saada seksielämästään enemmän irti.

(kuva: Fotolia)

Yhden harjoitteen voi tehdä kumppanin kanssa. Tätä ennen seksin harrastamista tehtävää harjoitetta varten olkaa keskenänne lusikka-asennossa. Tunnustele kumppanisi hengityksen rytmiä, ja yrittäkää yhdessä löytää hengitykseenne yhteinen rytmi. Kun hengitysrytminne menevät yhteen, koette suurempaa fyysistä ja henkistä yhteyttä.

Toisen harjoitteen voi tehdä itse omassa rauhassaan. Hengitä sisään laskien samalla seitsemään. Tämän jälkeen hengitä ulos laskien jälleen seitsemään. Muutaman kerran tämän tehtyäsi voit tehdä saman laskien kolmeen. Palaa tämän jälkeen taas seitsemään laskemiseen. Kun olet toistanut harjoitetta jo jonkin verran, kannattaa yrittää pidentää uloshengitykseen kuluvaa aikaa siten, että se on pidempi kuin sisäänhengitykseen kuluva aika.

Hyvä hengitysharjoitus on myös ikään kuin hengittää tiettyihin kehon osiin. Ajattele mielessäsi, miten lähetät hengityksesi kehosi eri osiin ja tunnustele, mitä tuntemuksia tämä kehossasi herättää.

Lue myös: Ryhdy petipuuhiin heti tänään - 7 erinomaista syytä harrastaa seksiä joka päivä

Lähde: Elite Daily

Kilpailut

Uusimmat