Kuva: Fotolia

Tuntuuko olosi tyhjältä? 9 yksinkertaista tekoa, joiden avulla löydät uutta sisältöä elämääsi

28.07.2017 22:15 - Emmi Moilanen

Selkeät visiot lähitulevaisuuden tapahtumista ja tavoitteista voivat lievittää tyhjää ja turhautunutta oloa.

Aina silloin tällöin elämässä tulee kohdanneeksi vaiheita, jolloin vanhat tutut rutiinit kyllästyttävät ja olo voi tuntua tyhjältä sekä turhautuneelta. Turhautuneisuuden tunteeseen ei tulisi kuitenkaan jäädä vellomaan liian pitkäksi aikaa. Tällaisissa tilanteissa olisikin hyvä ottaa aikaa itselleen ja yrittää tehdä selkeitä visioita siitä, mitä asioita toivoisi tulevaisuutensa sisältävän.

Lifehack-sivusto kokosi yhteen yksinkertaiset teot, joiden avulla voi kokeilla etsiä uutta sisältöä elämäänsä.

Kokeile näitä:

1. Kirjoita tavoitteistasi. Näin konkretisoit itsellesi sen, mitkä asiat ovat todella sellaisia, joita haluat sisällyttää elämääsi.

2. Aloita vihdoin se harrastus, jonka aloittamista olet miettinyt jo pitkään, mutta et ole saanut vain aikaiseksi.

3. Auta ympärillä olevia läheisiäsi tai hakeudu vapaaehtoistyöhön.

4. Lue päivittäin jotain inspiroivaa. Kyseessä voi olla motivoiva kirja, inspiroiva mietelause tai lyhyt novelli – mitä vain, joka herättää kiinnostuksesi.

5. Pysähdy säännöllisesti miettimään elämääsi kaikessa rauhassa. Tyhjennä mielesi stressistä ja kiireestä. Keskity vain siihen, mihin asioihin olet jo tyytyväinen elämässäsi ja mitä sinun tulisi tehdä seuraavan ison unelmasi saavuttamiseksi.

6. Tee elämästäsi yksinkertaisempaa. Suuntaa aikaa ja energiaa entistä tehokkaammin asioihin, joita todella rakastat. Näitä tekijöitä voivat olla esimerkiksi perhe, ystävät tai pitkäaikainen harrastuksesi.

7. Kysy ystäviltäsi, mitkä ovat parhaat puolesi. Ystäväpiiri todennäköisesti osaa kertoa rehellisesti asioita, joihin itse et ehkä ole edes tullut kiinnittäneeksi huomiota. Mielipiteiden kysyminen läheisiltä voikin auttaa sinua löytämään elämääsi aivan uudenlaisen kiinnostuksenkohteen.

8. Tee lista asioista, joita haluat lähitulevaisuudessasi kokea tai saavuttaa. Listaa ei tarvitse tehdä pitkälle tulevaisuuteen, vaan voit kokeilla jaksottaa tavoitteitasi esimerkiksi kahden tai kolmen kuukauden sykleihin.

9. Osoita kiitollisuutta asioista, jotka ovat elämässäsi hyvin. Muista kertoa läheisillesi, kuinka tärkeitä he ovat sinulle ja kehu työkavereitasi aina onnistumisien hetkellä. Näin saat hyvää mieltä myös omaan elämääsi, kun näet reaktiot, joita positiiviset kommentit muissa aiheuttavat.

Lue myös: Lisää luovuutta ja parantaa havainnointikykyäsi – 9 syytä, miksi omasta ajasta ei pidä tinkiä

Lue myös: Millaiset piirteet tekevät sinusta vastustamattoman? 9 asiaa, jotka eivät liity ulkonäköön

Lähde: Lifehack

Kilpailut

Uusimmat