Kuva: Fotolia

Ärsyttävät tavat, jotka vain kumppanin kanssa nukkuvat tietävät

15.08.2017 12:45 - Katariina Auvinen

Liian pieni tila tai liiallinen läheisyys saavat monet näkemään punaista.

Joskus on ihana käpertyä kumppanin kainaloon ja nukahtaa siihen. Tutkimusten mukaan toisen vieressä nukkuminen luo turvallisuuden tunnetta ja parhaimmillaan vähentää jopa stressihormoneja. Toisaalta stressi voi nousta siinä vaiheessa, jos molempien nukkumistavat eivät ole aivan samankaltaiset. Expressen-julkaisu yleisimmät tavat, jotka ärsyttävät kumppanin kanssa nukkuessa. 

1. Kiista peitosta
Yhden ison peiton alla nukkuminen on romanttinen idea, mutta sen toteutus voi olla aivan toinen juttu. Tämä tulee esille varsinkin siinä vaiheessa, jos toinen tykkää kietoutua mahdollisimman tiiviisti peittoon. Näin ollen herääminen pieneen kylmyyteen ja peiton nykiminen toiselta pois, eivät ole asiat, joita haluaa tehdä keskellä yötä.

2. Toisen herätyskelloon herääminen
Jos olet herkkäunisempaa sorttia, saattaa tämä ärsyttää sinua. Jos toisen herätyskello soi jo viideltä aamulla ja itse pitäisi pompata ylös vasta kolmen tunnin päästä, on yleensä vitsit vähissä. 

3. Liian vähäinen tila
Käännyt toiseen suuntaan saadaksesi lisää tilaa, mutta kumppanisi kääntyy perässä kylkeen kiinni. Raivostuttavaa! Jotkut myös liikkuvat yön aikana enemmän kuin toiset. Näin ollen kumppani voi löytää itsensä yhä lähempänä ja lähempänä sängyn reunaa. 

4. Toisen omituiset tavat
Jotkut syövät mielellään ruokaa sängyssä. Näin ollen murujakin voi löytyä patjan päältä, kun käytte nukkumaan. Raapivat murut selän alla saavat monet näkemään punaista. 

5. Kumppanin kuorsaus
Mikään ei ole hermoja kiristävämpää, kuin herääminen toisen kuorsaukseen. Oma unirytmi kärsii siitä, että ei saa unta häiritsevien äänien vuoksi. Monet myös valpastuvat ärsyyntyessään, joten hyville yöunille saa siinä vaiheessa sanoa hyvästit. 

Lue myös: Miehet kertovat: Naisten "ällöttävät" tavat, joita salaa rakastamme

Lähde: Expressen

Kilpailut

Uusimmat