Kuva: Fotolia

Kannattaa olla sinkku! 8 hyvää syytä

18.09.2017 14:00 - Iiro Myllymäki

Monien tutkimusten mukaan sinkut elävät terveellisempää elämää kuin parisuhteessa olevat.

Parisuhde on monelle ihmiselle tavoitetila, jonne pyritään aktiivisesti. On kuitenkin hyvä muistaa, että sinkkuudessa on monet hyötynsä. Insider-sivusto on koonnut yhteen yhdeksän fyysiseen ja henkiseen terveyteen liittyvää tutkimustulosta, jotka kertovat sinkkuna olemisen hyödyistä.

Laajempi tukiverkosto

Sinkuilla on tapana pitää ystävät lähellään, ja heillä onkin monesti laajemmat tukiverkostot kuin parisuhteessa olevilla. Erään tutkimuksen mukaan sinkut saavat todennäköisemmin apua perheeltään ja ystäviltään kuin parisuhteessa elävät.

Vähemmän taloudellista stressiä

Tutkimuksen mukaan sinkuilla on vähemmän luottokorttivelkoja kuin parisuhteessa elävillä. Eniten velkaa todettiin olevan naimisissa olevilla pariskunnilla, joilla on myös lapsia. Velkaantumisen on tutkittu olevan yhteydessä kohonneeseen riskiin saada sydänkohtaus ja kohonneeseen verenpaineeseen, joten velattomuus todella kannattaa.

Paremmat yöunet

Kaikki tietävät, että hyvät yöunet on terveellisen elämän perusta. On tutkittu, että sinkut saavat nukuttua paremmin kuin jopa ihmiset onnellisissa parisuhteissa. Yöunille tekee hyvää se, että ketään ei ole vieressä kuorsaamassa tai varastamassa peittoa.

Enemmän liikuntaa

Sinkuilla on tapana elää aktiivisemmin ja treenata enemmän kuin parisuhteessa olevat. Eräässä tutkimuksessa todettiin, että sinkkumiehet treenaavat kaksi kertaa enemmän kuin naimisissa olevat miehet. Parisuhteessa houkutus jäädä lojumaan sohvanpohjalle on usein liian suuri.

(kuva: Fotolia)

Itsenäisyys aikataulujen suunnittelussa

Sinkkujen ei tarvitse ottaa muiden aikatauluja ja tarpeita huomioon elämässään samalla tavalla kuin tiiviissä parisuhteessa elävien. On tutkittu, että ihmiset ovat onnellisempia ja tuotteliaampia, jos heillä on jäsennellyt aikataulut elämässään.

Itsenäisyys ongelmien ratkomisessa

Sinkuilla ei ole välitöntä ongelmienratkaisukumppania arjen pulmatilanteissa samalla tavalla kuin parisuhteessa elävillä, etenkin jos pariskunta asuu yhdessä. Näin ollen sinkut ovat oppineet pärjäämään omillaan eivätkä kavahda ongelmatilanteiden edessä.

Yleinen onnellisuus

Monien tutkimusten mukaan erityisesti naiset ilmaisevat olevansa onnellisempia sinkkuina kuin naimisissa.

(kuva: Fotolia)

Seksi on parempaa

Tutkimusten mukaan naimisissa olevat harrastavat enemmän seksiä kuin sinkut. Kuitenkin seksin laadussa sinkut päihittävät avioeläjät. Erään tutkimuksen mukaan sinkkunaiset ovat tyytyväisempiä seksielämäänsä kuin naimisissa olevat naiset.

Lue myös: Tuore ero takana? 10 asiaa, jotka jokaisen tulisi oppia sinkkuna ollessaan

Lähde: Insider

Kilpailut

Uusimmat