Kuva: Fotolia

Tietyissä tilanteissa on hyväksyttävää mennä nukkumaan vihaisena - ainakin asiantuntijoiden mukaan

13.10.2017 10:15 - Katariina Auvinen

Moni on kuullut parisuhteeseen liittyvän neuvon siitä, että vihaisena ei pitäisi ikinä mennä nukkumaan.

Monen pariskunnan suusta on tullut neuvo, että ikinä ei pitäisi mennä nukkumaan vihaisena tai riidoissa. Huffington Post -julkaisu uutisoi kuitenkin, että tämä neuvo ei päde kaikissa tilanteissa. Asiantuntijat ovat listanneet seikat, jolloin päinvastoin kannattaa mennä ensin nukkumaan ja selvittää kina vasta aamulla. 

1. Kun olen todella väsynyt
Väsyneenä tulee sanottua asioita, joita ei välttämättä tarkoita. Silloin myös hermo on paljon kireämmällä kuin normaalisti, joten volyymitaso saattaa myös nousta turhan korkealle riidan aikana. Psykologi Samatha Rodman kertoo, että väsyneenä tulee myös kehitettyä riitoja helpommin. Kun olet nukkunut hyvät yöunet, voit nähdä puolisosi puolen asiasta aivan eri tavalla. 

2. Kun olet juonut alkoholia 
Humalassa kina saattaa leimahtaa aivan mitättömästä asiasta. Sen sijaan, että jatkaisitte riitelyä ennen nukkumaanmenoa, kannattaa juoda lasillinen vettä ja painaa pää tyynyyn. Humalassa ei tule kehiteltyä kovinkaan rakentavia keskusteluita, joten senkin vuoksi kannattaa palata aamulla asiaan, jos edes muistatte riitoja. 

3. Kun sinulla on tärkeä päivä seuraavana päivänä
Seuraavana päivänä on tärkeä työhaastattelu tai esimerkiksi iso asiakastilaisuus, vietät kuitenkin illan kinastelemalla puolisosi kanssa. Psykologi Ryan Howes kertoo, että tällaisessa tilanteessa on syytä laittaa riita poikki ja mennä nukkumaan. Huonosti nukuttu yö heijastuu helposti seuraavaan päivään, johon muutenkin sisältyy odotuksia ja stressiä. Howes kuitenkin kannustaa puhumaan riidasta, kun tärkeä tapahtuma on ohitse. 

4. Kun tarvitse aikaa käsitellä tunteitasi
Tunteiden kanssa ei kannata hätiköidä, varsinkin jos haluatte kehittää rakentavaa keskustelua. Isoissa kysymyksissä on hyväkin ottaa aikaa itselle ja tunteiden selvittelylle. 

Lue myös: Oletko valmis vakavaan parisuhteeseen hänen kanssaan? Kysy itseltäsi 7 kysymystä, niin tiedät

Lähde: Huffington Post 

Kilpailut

Uusimmat