Kuva: Fotolia

Päivittäinen masturbointi kannattaa! 5 mittavaa terveyshyötyä

30.10.2017 19:15 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Päivittäinen itsetyydytys johtaa parempiin yöuniin ja sairastelun vähenemiseen.

Itsetyydytys on mitä mainioin tapa tutustua omaan kehoon. Tämä lisää nautintoa seksissä toisen ihmisen kanssa. Masturboinnilla on monia muitakin hyötyjä tämän lisäksi. Millaisia terveyshyötyjä päivittäisellä masturboinnilla oikein onkaan? Popsugar-sivusto kysyi asiantuntijoilta, ja vastausten tulisi vakuuttaa kenet tahansa harrastamaan oman käden iloja.

Nukut paremmin

Orgasmin kokeminen rentouttaa kroppaa, joten ei mikään ihme, että sen jälkeen uni maistuu makeammin.

- Päivittäinen masturbointi tai useana päivänä viikossa tapahtuva masturbointi voi vähentää jännittyneisyyttä rauhoittamalla keskushermostoa. Tämä johtaa parempaan uneen, sanoo seksiterapeutti ja parisuhdeasiantuntija Kat Van Kirk.

Miehillä orgasmin jälkeinen rentoutuminen tulee nopeammin, kun taas naisilla saman olotilan saavuttaminen vaatii hieman enemmän aikaa.

Olet onnellisempi

Orgasmin jälkeen olo on auvoinen, mutta säännöllinen itsetyydytys tuo mukanaan myös pitkäkestoisempaa hyvänolontunnetta. Säännöllinen itsetyydytys nimittäin muuttaa hormonitoimintaa.

- Säännöllinen masturbointi vaikuttaa positiivisesti moniin hormoneihin, kuten oksitosiiniin ja endorfiineihin, mikä voi johtaa kevyempään mielialaan ja yleiseen hyvinvoinnin tunteeseen, Kirk sanoo.

Tämän lisäksi säännöllinen itsetyydytys voi kohottaa itsetuntoa ja itsevarmuutta, mistä luonnollisesti on hyötyä partnerin kanssa puuhaillessa.

(kuva: Fotolia)

Seksihalut kasvavat

Jos koet, että seksi ei huvita ja halut ovat kateissa, voit maanitella halut takaisin masturboimalla. Tällöin muistat, kuinka hyvältä seksuaalinen mielihyvä tuntuu, ja samalla kroppasi alkaa haluta yhä enemmän seksiä. Näin kertoo seksiasiantuntija Tino Dietrich.

- Mitä enemmän seksiä harrastat, vaikka sitten vain itsesi kanssa, sitä enemmän seksiä alat haluta. Masturbointi lisää kehon testosteronintuotantoa, samoin kuin endorfiinien kuten oksitosiinin. Tämän seurauksena olosi tuntuu hyvältä, eikä kehosi eikä mielesi halua luopua siitä, Dietrich kertoo.

Lantionpohjan lihakset vahvistuvat

Säännöllinen masturbointi vahvistaa naisilla lantionpohjan lihaksia. Seksiterapeutti Holly Richmond kertoo, että pitkällä tähtäimellä tästä on hyötyä virtsarakon terveydelle, ja hyvät lantionpohjan lihakset vähentävät virtsankarkailua etenkin synnytyksen jälkeen.

- Melkein heti päivittäisen masturboinnin aloittamisen jälkeen vaginan stimulointi alkaa tuottaa enemmän tuntemuksia. Vaginan seinämistä tulee herkempiä monille hyville tuntemuksille, Richmond sanoo.

Nämä hyvät tuntemukset johtavat parempiin orgasmeihin.

(kuva: Fotolia)

Sairastelet vähemmän

Kuten edellä on todettu, säännöllisellä masturboinnilla on paljon hyviä terveysvaikutuksia. Kat Van Kirk sanoo, että päivittäinen itsetyydytys vähentää sairastelua huomattavasti. Orgasmin aikana kehossa vapautuu DHEA-hormonia, mikä parantaa vastustuskykyä. Tämä vaikuttaa myönteisesti myös luiden kasvamiseen, kognitiivisiin kykyihin, ihon terveyteen ja jopa lihasten palautumiseen. Näin ollen voi sanoa, että orgasmi päivässä pitää lääkärin loitolla.

Lue myös: Kuukautisten aikana kannattaa aina masturboida - useita hyötyjä

Lue myös: Asiantuntijat suosittelevat masturbaatiotaukoja työpaikoille

Lähde: Popsugar

Kilpailut

Uusimmat