Kuva: Senja Rapila

Stina, 30: "Sydän jättää aina pienen lyönnin lyömättä, kun muistelen petetyksi tulemista"

15.11.2017 18:15 - Senja Rapila / senja.rapila@bauermedia.fi

Rakkaudesta-sarjassa erilaiset ihmiset puhuvat avoimesti ja rohkeasti sellaisistakin asioista, joita ei ole välttämättä tapana sanoa ääneen. Nyt äänessä on Stina.

"Rakkaus tarkoittaa minulle huolenpitoa, välittämistä tietysti ja sitä, että seisoo toisen rinnalla ja tukee häntä, oli tilanne mikä tahansa.

Huolenpito voi tulla esimerkiksi todella huonoina aikoina kaikkein eniten esiin. Jos itseäni tässä mietin, silloin kun on ollut tosi rankkaa, vaikka huono päivä töissä tai muuten asiat mennyt päin mäntyä, sitten kun toinen jaksaa oikeasti tsempata ja tukea, ja yrittää jollain pienellä teolla piristää ja saada sun fiiliksen paremmaksi, se on minun mielestäni aivan ihanaa.

Se on ihana tunne kun tietää, kun toinen oikeasti tekee töitä sen eteen, että sinulla on hyvä olla.

Meillä rakkaus tulee ilmi arjen teoissa, kun yleensähän miehet ovat vähän huonoja puhumaan omista tunteistaan suoraan. Viimeksi mies vaihtoi renkaani, vaikka hänelläkin oli todella kiireinen päivä. Hän kuitenkin järjesti asiansa niin, että hän pystyy hoitamaan ne renkaat. Nyt on kaikki hyvin ja auto kunnossa."

Teini-ikä oli tunnemyrskyä

"Ensimmäinen ihastumiseni menee varmaan ihan ala-asteelle. Se oli silloin ensimmäinen poikaystäväni ja tuntui ihan maailmanlopulta, kun hän sitten jätti minut. Oltiin yhdessä varmaan joku kuukausi. Silloin se tuntui vain maailmanlopulta.

Käytiin me leffassakin yhdessä. Olisiko se ollut kutosella. Teini-ikä oli sellaista kunnon tunnemyrskyä."

Usko sielunkumppanuuteen

"Uskon jollain tavalla sielunkumppanuuteen. Vaikka se kuulostaakin vähän höpönpömpöltä, niin kyllä uskon. Kyllä se tulee niin monessa asiassa ja fiiliksissä tosi vahvasti esille. Sen huomaa heti ensisilmäyksellä.

Esimerkiksi nykyisen aviomieheni kanssa se tulee esille niin, että meillä on todella paljon sellaisia samoja juttuja. Meidän ei tarvitse edes puhua mitään keskenämme, kun me jo tiedetään, että toinen ei vaikka viihdy jossain - tai että kumpikaan ei viihdy. Se (sielunkumppanuus) kytee siellä pinnan alla. Sitä on vaikea selittää, mutta kyllä uskon siihen."

"Tärkeintä parisuhteessa on luottamus, se on ihan ehdoton, kaikessa. Se että pystyt oikeasti tukeutumaan siihen toiseen, ja että ollaan rehellisiä. Se on minusta kaiken a ja o. Ja se, että on hauskaa yhdessä. Se pitää olla! Jos et osaisi nauraa kunnolla kumppanisi kanssa, tai hän ei saisi sinua nauramaan koskaan oikein kunnolla, niin sellainen suhde tulisi ainakaan minulle kuuloonkaan."

Pettäminen on se kaikkein pahin

"Luottamuspula on sellainen, mikä saisi minut eroamaan. Ja että valehdellaan tosi paljon. Pettäminen on sitten se kaikkein pahin. Tietenkin niistäkin voi selvitä, mutta jos joku hirveä kriisi olisi, niin ehkä ei. En tiedä pystyisinkö antamaan pettämistä anteeksi, riippuu vähän tilanteesta. Sitä on vaikea niin jyrkästi sanoa.

Tuntuu, että nykypäivänä erotaan aika herkästikin. Kyllä se sitten pitää yrittää punnita ne asiat, ettei nyt saman tien sano, että se on sitten siinä. Kyllä se pitää aina sitten tilanteen mukaan katsoa.

Vanhempani ovat olleet yli 40 vuotta naimisissa ja samaten miehen vanhemmat ollut varmasti joku 47 vuotta, eli ihan mielettömiä aikoja. Siinä on hyvät esimerkit siihen, ettei heti kannata luovuttaa ensimmäisen vastoinkäymisen jälkeen. Olemme nyt mieheni kanssa olleet kolme vuotta naimisissa."

"Uskon siihen, että jos olisin joskus tehnyt rakkauselämässäni jotain toisin, niin en ehkä olisi tässä nyt. Kaikella on joku tarkoitus. Ne huonot hetket ovat johdattaneet minut tähän. En tiedä, että jos olisin joskus ollut paljon fiksumpi, olisinko nyt esimerkiksi aviomieheni kanssa yhdessä."

Petetyksi tuleminen oli hajottava hetki

"Minua on petetty. Se oli aika hajottava hetki, ei sitä mielellään muistele. Se on jotain ihan hirveää. Ei sitä oikein osaa kuvailla sitä fiilistä, mikä siitä tulee. Siitä tulee niin superpetetty olo, sellainen todella lannistunut fiilis. 

Ne tunteet eivät enää niin vahvasti vaikuta, aikahan parantaa, mutta kyllä se sydän aina pienen lyönnin jättää lyömättä, kun sitä muistelee. Se on jännä. Kyllä siitä vain jää jäljet."

Voit lukea kaikki Rakkaudesta-jutut täältä.

Suosittelemme

Uusimmat