Kuva: Shutterstock

Seurusteletko narsistin kanssa? Merkit, joista tunnistat

01.02.2018 20:45 - Senja Rapila

Joskus ilmiselvätkin merkit jäävät huomaamatta.

Kukaan ei tarkoituksella rakastu narsistiseen ihmiseen, mutta joskus niinkin voi käydä. Narsisti voi nimittäin olla niin hurmaava, ihana ja kiinnostunut sinusta, että ihastut häneen huomaamattasi korviasi myöden.

Jos pelkäät rakastuneesi narsistiin, voit tunnistaa sen muutamista Pop Sugar -sivuston listaamista merkeistä. Voit lukea ne alapuolelta.

1. Hän haluaa edetä suhteessa todella nopeasti. Jos et ole valmis tekemään asioita hänen tahdillaan, saattaa hän reagoida kieltäytymiseesi impulsiivisesti ja/tai aggressiivisesti.

2. Hän muuttui nopeasti ihanasta ja huomaavaisesta etäiseksi ja vaikeaksi. Huomaat, että hän on hyvin arvaamaton ja hänen mielialansa heittelevät voimakkaasti, ja sinä joudut olla aina se, joka saa toppuutella häntä.

3. Kun aloitte tapailla, hän näytti itsestään välittömästi herkän, haavoittuvaisen puolensa. Lankesit välittömästi hänen ansaansa, antamalla hänelle kaiken sen huomion, mitä hän halusi. Vaikka hänen tarinansa olisikin oikea, hän todennäköisesti käytti sitä vain siihen, että saisi luotua illuusion luottamuksesta.

4. Hän käyttäytyy kuin olisi etuoikeutettu. Hän pitää itseään parempana ihmisenä kuin mitä muut ovat.

5. Hän olettaa, että kaikki toteuttavat hänen toiveensa.

6. Hän on myös hyvin epäkunnioittava vieraita kohtaan.

7.  Aina jos hän on epävarma, hän korjaa omaa huonoa oloansa tekemällä sinun olosi huonommaksi. Hän voi myös ohjata omia henkilökohtaisia ongelmiaan sinuun, jonka tiimoilta sinusta voi tuntua siltä, että tekisit jotain väärää suhteessa.

8. Hän käyttää jokaisen tilaisuuden, jotta voi puhua itsestään. Hän rakastaa huomiota.

9. Hän haluaa, että asiat tehdään hänen tavallaan. Hän ei taivu kompromisseihin ja näyttää helposti aggressiivisen puolensa, jos ei saa tahtoaan läpi. Luovutat yleensä nopeasti, koska haluat vältellä riitelyä.

10. Hän uskoo olevansa lain yläpuolella.

11. Hän ei pidä kiinni lupauksistaan, mutta hän on hyvä puhumaan ja lupailemaan asioita.

12. Hänellä ei ole lainkaan empatiataitoja, eikä häntä kiinnosta muiden ihmisten tunteet. Hän on ainoastaan kiinnostunut siitä, kuinka hän voi hyötyä tilanteesta tai ihmisestä.

13. Hän voi muuttua silmänräpäyksessä toiseksi ihmiseksi, esimerkiksi vanhempiesi tai ystäviesi edessä.

14. Hän on manipuloiva.

15. Hän ujuttaa keskusteluun jatkuvasti kritisoivia ja nälviviä kommentteja esimerkiksi ulkonäöstäsi tai muusta ominaisuudestasi.

Lähde: Pop Sugar

Lue myös: Narsistit jyräävät deittimarkkinoilla - tyypillisimmät narsistiset piirteet vetovoimaisimpia

Lue myös: Narsisteja löytyy erityisen paljon yhdestä ihmisryhmästä - yllättääkö tulos?

Lue myös: Introverttikin voi olla narsisti - 6 merkkiä paljastavat

Kilpailut

Uusimmat