Kuva: Shutterstock

Milja eli vuosia väkivaltaisessa parisuhteessa: "Sitä ei edes ymmärrä, että sinulle tehdään väärin"

27.02.2018 18:45 - Reija Saarinen

Kaiken kaikkiaan suhde kesti kymmenen vuotta.

Milja Köpsi, 41, aloitti nuorena suhteen, joka ei lopulta ollutkaan ihan sitä, mitä hän ajatteli sen olevan. Alku tosin ei antanut mitään viitteitä siitä, että suhde saa kohta ikävän käänteen.

- Seurustelu kesti varmaan 3-4 kuukautta ja sitten hän muutti mun luo. Olin hänen maailmassaan tärkeintä ja ihaninta. Ei mitään normaalista poikkeavaa, Milja kertoo Teemu Potapoffille tuoreessa Selviytyjät-ohjelmassa.

Köpsin mukaan hän oli tuossa hetkessä melko yksin ja uuden miehensä avulla hän loi myös itselleen ystävyyssuhteita, joista tulikin myöhemmin todella tärkeitä.

- Siinä vaiheessa elämää minulla oli todella vähän ystäviä. Olin aika yksin. Tämän ihmisen kanssa kuitenkin tutustuin muun muassa hyvään ystävääni, joka myöhemmin myös pelasti henkeni.

"Loistava isä"

Perheessä oli kaikkiaan neljä lasta, kaksi molempien aiemmista liitoista. Lapsista kaksi vaati myös erityistä huolenpitoa.

Vaikka mies kohtelikin Miljaa huonosti, hän oli lapsille aina hyvä.

- Hän oli loistava isä. Koen, että lapsilleni hän oli jopa parempi isä kuin omilleen, Milja kertoo.

Vaikka muiden silmissä mies olikin hyvä isä, ja muutenkin hyvä tyyppi, oli suhteessa mukana myös alistamista sekä mustasukkaisuutta, jolle ei oikeasti ollut mitään perusteluja.

- Se kaikki alkoi pikku hiljaa. Ensin on pientä manipulointia ja elämän ja ajatusten muokkaamista. Salaa sitä oppi, että miten huono ihminen onkaan ja miten kaikki on oikeasti sinun syytäsi. Kun seuraava askel tulee, se ei tunnu oikeastaan enää missään, sillä on jo oppinut, että kaikki on vain omaa syytäsi. Sitä ei edes ymmärrä, että sinulle tehdään väärin.

- Opin siihen, että minun täytyy olla hiljaa, että ei tule riitaa. Ja vaikka tein mitä vain, niin tietenkin se riita aina tuli. Aamulla olin aina satavarma siitä, että minä tein taas kaiken väärin.

Syytä sille, miksi hän jäi, Milja ei osaa tarkalleen sanoa. Hänen henkinen ja fyysinen vointinsa oli kuitenkin niin huono, ettei voimia ollut.

- Mietin paljon sitä, miksi mä jäin, vaikka alussakin näin varoitusmerkkejä. Se on varmaan ollut se, että en tiennyt miten pärjään esimerkiksi taloudellisesti. Olen myös ollut todella rakastunut ja olen nähnyt myös ne hänen hyvät ominaisuutensa.

Silti hän myöntää, että ei enää ikinä palaisi samanlaiseen suhteeseen.

- Ottaisin ihan minä tahansa pävänä sellaisen kunnon turpaan vedon, kuin sen, että mun pitäisi palata siihen henkiseen alistamiseen, hän kertoo.

Miten suhde lopulta päättyi ja miten Milja nykyään voi? Se selviää jaksosta, jonka voit kuunnella kokonaisuudessaan täältä.

Lataa RadioPlay ilmaiseksi täältä ja kuuntele kaikki ohjelman jaksot.

Lue myös: Suomalaisjuontaja paljastaa koskettavassa kirjoituksessa: Oli rajun perheväkivallan uhri

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat