Kuva: Shutterstock

Tuntuuko parisuhteen muodostaminen vaikealta? 4 merkkiä paljastaa, että kärsit sitoutumiskammosta

28.02.2018 10:15 - Emmi Moilanen

Yksi hälytysmerkeistä on se, että tapailusuhteet tuntuvat kariutuvan aina sen tietyn ja saman pisteen jälkeen.

Rakkauden etsiminen ei aina ole helppoa. On kuitenkin mahdollista, että joskus luomme itse alitajuisesti rajoitteita rakkauselämäämme. Jos tietty kaava tuntuu toistuvan tapailusuhteesta toiseen, eikä elämänkumppania tunnu löytyvän millään, on mahdollista, että kärsit sitoutumiskammosta.

Elite Daily -sivusto haastatteli asiantuntijoita ja kysyi, mitkä tunnusmerkit paljastavat vahvasti sitoutumiskammoisen henkilön.

1. Sinusta tuntuu, että olet kahden elämänvaiheen välissä

Ihmissuhdeasiantuntija ja kirjailija Susan Winterin mukaan on yleistä, että ihminen ei etsi tosissaan parisuhdetta silloin, kun tuntee olevansa siirtymävaiheessa elämässään. Ajatus suhteesta voi tällöin tuntua pelottavan sotkuiselta.

- Ajoitus näyttelee tässä asiassa suurta roolia, toteaa Winter.

Hänen mukaansa tulisikin pohtia, oletko valmis ottamaan saapuvan rakkauden vastaan milloin tahansa, vai luotko itsellesi tiettyjä sääntöjä rakkauselämäsi suhteen, kun tiedät olevasi muuttamassa esimerkiksi toiselle paikkakunnalle.

2. Et pidä asioiden luokittelusta

Winterin mukaan yksi paljastavimmista hälytysmerkeistä on se, että et halua itseäsi kutsuttavan kenenkään seurustelukumppaniksi. Saatat huomata, että jo pelkkä ajatus aiheuttaa sinussa vilunväristyksiä.

- Sitoutumiskammoiset sanovatkin usein, että he eivät harrasta asioiden määrittelyä ja määritykset tuntuvat rajoittavilta, Winter kertoo.

3. Yhteisten suunnitelmien tekeminen pelottaa

Terapeutti Nicole Richardsonin mukaan on mahdollista kärsiä sitoutumiskammosta, vaikka samalla ajattelee deittikumppanin olevan aivan mahtava tyyppi. Kun puheeksi otetaan virallisesti tapaileminen, saatat kavahtaa varmojen, yhteisten suunnitelmien tekemistä.

- Et halua sopia varmoja suunnitelmia, sillä odotat, josko jotain mielenkiintoisempaa vielä ilmaantuisi tilalle, Richardson jatkaa.

Jos jatkuvasti jokin tuntuu tulevan yhteisten suunnitelmienne tielle, on mahdollista, että kyseiset aikatauluongelmat ovat sinun itsesi alitajuisesti järjestämiä.

4. Parisuhteesi kariutuvat aina tietyn pisteen jälkeen

Winterin mukaan on hyvin yleistä, että joudumme suutelemaan useampaa sammakkoa ennen unelmien prinssin kohtaamista. Sitoutumiskammosta kärsivät puolestaan jäävät kuitenkin toistamaan samaa kaavaa yhä uudelleen ja uudelleen, deittikumppanin aina vaihtuessa.

- Tämä kaavan ansiosta sitoutumiskammoiset estävät deittikumppaneita pääsemästä liian lähelle itseään, Winter toteaa.

Jos saat itsesi jatkuvasti kiinni siitä, että katkaiset välit juuri ennen kuin suhde muuttuu liian läheiseksi, on mahdollista, että syvällä sisimmässäsi pelkäät näyttää haavoittuvan puolesi muille.

Lue myös: Sitoutumiskammoisimmat horoskooppimerkit paljastettiin – löydätkö omasi listalta?

Lue myös: Eikö huvitakaan mennä treffeille? 4 vinkkiä, joiden avulla peruutat tapaamisen tyylillä

Lähde: Elite Daily

Kilpailut

Uusimmat