Kuva: Shutterstock

12 karua totuutta, mitä kukaan ei haluaisi uskoa omasta parisuhteestaan

29.03.2018 14:45 - Senja Rapila

Odotukset parisuhteita kohtaan ovat monilla vääristyneitä.

On helppoa uskoa, että oma parisuhde on täysin erilainen kuin kaikilla muilla. Parisuhteet vaativat aikaa ja uhrauksia, etkä tule aina olemaan onnellinen kumppanisi kanssa. Vaikka rakastaisittekin kumppanisi kanssa toisianne, tulette kohtaamaan suhteenne aikana ongelmia, jotka tulee selvittää.

Independent-julkaisu on listannut nyt kaksitoista karua totuutta, jotka monen on vaikea sisäistää omassa suhteessaan. Monesti kun ajatellaan, että eihän minun suhteessani tuollaista voi edes tapahtua. Jos kuitenkin osaat hyväksyä sen, että suhteessanne on myös ne huonot ja ikävät puolet, olette jo voiton puolella.

Voitko sinä samaistua näihin totuuksiin? Voit lukea ne alapuolelta.

1. Viehätymme usein ihmisistä, jotka tekevät meidät hulluiksi. Jos olet esimerkiksi itse tarkka arkirutiineistasi, saatat löytää rinnallesi henkilön, joka vähät välittää rutiineista. Sen sijaan hän elää elämäänsä vapaasti ja rajoittamatta. Ja sehän sinua ärsyttää alituiseen.

2. Olemassa ei todennäköisesti ole "sitä oikeaa". Sitten kun olet valinnut jonkun henkilön rinnallesi, on tehtävä töitä suhteen eteen, jotta hänestä tulee "se oikea".

3. Et välttämättä eroa kumppanistasi helposti, jos teillä on yhteinen lemmikki tai pankkitili. Tutkimuksissa psykologit ovat huomanneet, että yhteiset asiat pitävät pariskuntia yhdessä paremmin.

4. Huono ajoitus voi olla syy erolle, vaikka rakastaisittekin toisianne. Karua, mutta totta.

5. Ihmiset eivät välttämättä ole niin avoimia rotujen väliselle deittailulle kuin mitä he sanovat olevansa.

6. Intohimo voi kadota suhteesta yllättäen. Tätä ei kuitenkaan pidä pelästyä. Intohimo tulee suhteessa aina takaisin, kun muistatte huoltaa suhdettanne oikealla tavalla. Tehkää yhdessä uusia asioita.

7. Voi olla vaikeaa saada suhde toimimaan, mikäli sinulla ja kumppanillasi on erilaiset arvot.

8. Joskus olet onneton parisuhteessasi. Täydellinen onnellisuus on vaikeasti tavoiteltavissa, niin elämässä kuin parisuhteissa. Turhautuminen, vihaisuus, tylsyys ovat kaikki normaaleja tunteita suhteissa, mutta keskusteleminen, avoimuus ja uudet, yhteiset kokemukset auttavat selättämään ongelmat.

9. Suurimmalla osalla ihmisistä on epärealistiset odotukset suhteestaan ja seksielämästä parisuhteessa. Elokuvien perusteella suhteen tulisi kukkia ja säihkyä päivittäin, mutta se ei ole todellisuutta.

10. Et välttämättä sovi kumppanisi kanssa aina yhteen. Se henkilö, jonka kanssa olet onnellinen tänään, ei välttämättä ole se henkilö, jonka kanssa olet onnellinen ikuisesti.

11. Tutkimusten perusteella avioliitto päättyy eroon helpommin, mikäli on vähemmän koulutettu.

12. Myös parisuhdeasiantuntijoilla on ongelmia parisuhteissaan ja avioliitossaan.

Lähde: Independent

Lue myös: Ihmiset paljastavat: Miksi jatkoin suhdetta kumppanin kanssa joka petti minua

Lue myös: Parisuhdeterapeutit paljastavat: 6 yleisintä ongelmaa, jotka rikkovat rakkauden

Kilpailut

Uusimmat