Kuva: Shutterstock

Vältä pettymys deittaillessa - huomaa merkit, jotka kertovat ettet ole valmis vakavaan suhteeseen

13.04.2018 09:15 - Senja Rapila

Muun muassa terapian puoleen kääntyminen voi auttaa käsittelemään näitä ongelmia.

Jos olet ollut sinkku pidempään tai vähemmän aikaa, voi silti yksinäisyys alkaa kolkutella ovella. Monesti ihmiset etsivätkin yksinäisyyttään seuraa ja haaveilevat parisuhteesta, mutta tärkeää on tiedostaa milloin ei ole oikeasti valmis parisuhteeseen.

Elite Daily -julkaisu on listannut erilaisia merkkejä mitkä paljastavat, ettei kannata alkaa vakavaan parisuhteeseen. Ne voivat muun muassa kieliä henkilökohtaisista ongelmista, jotka tulisi käsitellä ensin itsensä kanssa ennen toiseen ihmiseen ripustautumista. Muun muassa terapian puoleen kääntyminen voi auttaa käsittelemään näitä ongelmia.

Voit lukea merkit alapuolelta.

1. Näet jatkuvasti uusia ihmisiä. Jos yhdet treffit menevät huonosti, on sinulla jo seuraava potentiaalinen treffikumppani kiikarissa. Voi olla, että on aika ottaa taukoa ja miettiä, eivätkö uudet suhteet toimi jonkun oman piirteesi vuoksi.

2. Huomaat selvän kaavan suhteissasi. Kuten sen, että valitset jatkuvasti kumppaneita, jotka muistuttavat mahdollisimman vähän edellisten suhteiden kumppaneita. Ehkä haluat aina sen pahan pojan, mutta lupaat itsellesi tämän uuden tyypin olevan erilainen. Jos hänkin päätyy pettämään tai loukkaamaan sinua, ehkä etsit jatkossakin kumppanin, joka on sinulle väärä.

3. Et siedä ajatusta yksinolosta. Silloin tiedät, että on aika tehdä töitä itsensä kanssa ennen vakavan suhteen etsimistä.

4. Heittäydyt suhteeseen mukaan emotionaalisesti liian pian. Ehkä olet sellainen henkilö, joka ajattelee: kaikki tai ei mitään. Siinä ei ole mitään vikaa, mutta se voi kuitenkin olla syy siihen, jos satutat itseäsi aina kerta toisensa jälkeen. Voi myös olla, että sinulla on ongelmia intiimiyden kanssa, joka voi aiheuttaa sen, ettet pysty muodostamaan terveitä suhteita.

5. Sinulla on intiimiysongelmia. On paljon henkilökohtaisia ongelmia, jotka voivat vaikuttaa tähän. Esimerkiksi henkilökohtaiset ongelmat läheisyyden kanssa, sisältäen mielenterveyden ongelmat, perheen ongelmat ja se, kuinka hyvin osaat antaa aikaa ja vaivaa vakavaan suhteeseen, mitä se vaatii.

6. Ystäväsi kertovat, että on aika pitää tauko deittailusta. Joskus sitä ei edes itse huomaa, vaan lähellä olevat ihmiset, kuten läheiset tai ystävät, osaavat kertoa, että jokin on vialla. 

Lähde: Elite Daily

Lue myös: 12 karua totuutta, mitä kukaan ei haluaisi uskoa omasta parisuhteestaan

Lue myös: Parisuhdeterapeutit paljastavat: 6 yleisintä ongelmaa, jotka rikkovat rakkauden

Lue myös: Onnellisen ja kestävän parisuhteen avaimet paljastettiin - toteutuvatko omassa suhteessasi?

Kilpailut

Uusimmat