Kuva: Shutterstock

Parisuhdeterapeutti varoittaa: Törkein asia, jonka voit sanoa kumppanillesi pettämisen jälkeen

24.05.2018 11:15 - Senja Rapila / senja.rapila@bauermedia.fi

Jos et halua satuttaa kumppaniasi enempää, kannattaa miettiä tarkoin, miten perustelee pettämisensä.

Parisuhdeterapeutti Caroline Madden, joka on erikoistunut avioliitoissa pettämiseen, on kertonut, että oman tekonsa puolustaminen jäädessään kiinni pettämisestä voi tehdä vielä enemmän tuhoa suhteelle ja omalle kumppanilleen.

- Kun sanot, ettei se tarkoittanut mitään, tarkoittaa se todellisuudessa 'tuhosin maailmasi en-minkään takia', Madden kertoo.

- Yleensä pettänyt kumppani yrittää viestittää, ettei hän koskaan tarkoittanut jättää kumppaniaan tai yhteisiä lapsia salasuhteensa vuoksi. Mutta tuo lause vähättelee tekoa, se viestii, että tilanne voisi olla vieläkin pahempi.

Parisuhdeterapeutti Janis Abrahms Spring puolestaan kertoo, että pettäneen kumppanin tulisi yrittää omaksua petetyksi tulleen henkilön kipu omanaan. Pettäjän tulee tietää, että mikään hänen sanomansa puolustus ei tule vähentämään tai poistamaan petetyn kipua tai vihaa.

Sen jälkeen kun kipu on käsitelty, kaikki kortit pitää heittää pöydälle. Kerro miksi olit salasuhteessa, ilman vähättelyä. Jos halusit tuntea jälleen olevasi elossa, kerro siitä. Pettäminen on iso juttu - käyttäydy myös niin.

- Pettäjän tulee ymmärtää, että hänen omat, itsekkäät tekonsa aiheuttivat puolisolle uskomatonta kipua. Kun teet näin, kumppanisi ei tarvitse todistaa omaa loukkaantumistaan vihaisuudella tai huutamalla.

Lähde: Huffington Post

Lue myös: Epäiletkö suhdettasi? Älä eroa kumppanistasi, vaikka 4 murhetta olisivatkin mielessäsi

Lue myös: Onko teidät tarkoitettu yhteen? Seikat, joista tiedät

Lue myös: Haikailetko entisen kumppanisi perään? Merkit, jotka paljastava ettet ole valmis uuteen suhteeseen

Suosittelemme

Uusimmat