Kuva: shutterstock

Haikailetko entisen kumppanisi perään? Merkit, jotka paljastava ettet ole valmis uuteen suhteeseen

19.05.2018 12:15 - Roosa Sallila

On hyvä antaa itselle aikaa eron jälkeen ennen uusia suhdekuvioita.

Joillekin meistä suhteesta eroaminen saattaa tapahtua liiankin helposti ja itse erotilanteen jälkeen saattaa lähteä yllättävänkin nopeasti treffeille uuden tuttavan kanssa. Toisilla taas ero ja tunteiden käsittely saattaa viedä todella paljon aikaa. Siinä ei ole mitään väärää, sillä jokainen meistä käsittelee tunteitaan eri tavalla.

Kun kumppanisi rikkoo sydämesi, pahin, mutta helpoin virhe, mitä voit tehdä, on hypätä ”laastarisuhteeseen.” On hyvä, että olet käsitellyt entisen suhteesi loppuun, ennen kuin aloitat uuden suhteen. Käsittelemättömät asiat saattavat pilata uuden suhteesi, joka ei ole reilua ketään kohtaan.

Tutustu itseesi ja opettele käsittelemään tunteitasi, älä tee hätiköityjä päätöksiä tai käytä muita ihmisiä hyväksi oman mielentilan nostattamiseksi. Paras tapa päästä yli erosta, on antaa itselle aikaa ja löytää uusia mielenkiinnonkohteita elämään.

Jos et kuitenkaan ole täysin varma oletko suhteessa vain tehdäksesi jonkun muun mustasukkaiseksi tai näyttääksesi entiselle kumppanillesi, että olet mennyt elämässäsi eteenpäin, kannattaa tutustua, tunnistatko itsestäsi alla olevia piirteitä.

1. Et jaksa panostaa suhteeseen

Olet mukana suhteessa vain puolikkaalla sydämellä. On täysin normaalia joskus pysähtyä ajattelemaan, mitä jos? – kysymysten kanssa. Mitä jos olisin vielä entisen kumppanini kanssa? Mitä jos en olisi koskaan muuttanut pois? Jossittelu on kuitenkin turhaa, sillä mennyttä emme pysty muuttamaan. Nykyään sosiaalisen median myötä on helppo tarkkailla muiden elämää ja pysyä kärryillä muiden elämässä tapahtuvista asioista, kuten ex-miehen uusista suhdekuvioista.

Jos löydät itsesi usein entisen kumppanisi sometililtä, et selvästikään ole päässyt hänestä yli. Kun olet uudessa suhteessa pidä huoli, että olet kiinnostunut nykyisen kumppanisi asioista, etkä entisen.

2. Päivität jatkuvasti sosiaaliseen mediaan kuvia sinusta ja uudesta rakkaastasi

Toinen merkki siitä, että haluat tehdä entisen kumppanisi mustasukkaiseksi, on postata jatkuvasti someen kuvia ja videoita uudesta kumppanistasi. Tiedostat, että entinen kumppanisi seuraa sinua, joten haluat tehdä hänelle mahdollisimman selväksi, miten ihanaa elämäsi uuden rakkaan kanssa on.

Ei siis tarkoita, että jos julkaiset kuvia nykyisen kumppanisi kanssa, olisi automaattisesti merkki siitä, että haluat esitellä suhdettasi muille. Mutta jos joka kerta kun julkaiset uuden kuvan, odotat kuin kuuta nousevaa, että ex kumppanisi näkee kuvan, todistaa vain sen, että olet liian kiinnostunut entisen kumppanisi asioista.

3. Et halua harrastaa seksiä

Jos et tunne samanlaista vetovoimaa uuteen kumppaniisi kuin entiseen, on taas yksi merkki siitä, että olet suhteessa vääristä syistä. Myös jos ajattelet petipuuhia entisen kumppanisi kanssa, todistaa se sinulle vain sen, että haikailet hänen peräänsä.

4. Välttelet keskustelua yhteisestä tulevaisuudesta

Kumppanisi haluaa keskustella yhteisestä tulevaisuudesta, mutta sinä puolestasi haluat vältellä koko tilannetta. Yhteen muuttaminen, yhteiset lomat, perhepäivälliset ja perheen perustaminen. Jos kaikki tämä ahdistaa sinua, voit vain todeta itsellesi, ettei suhteenne tule koskaan toimimaan.

Lue myös: Daniel, 27: "Ihmiset sanovat, että rakastan liian kovaa"

Lue myös: Rauhoita riitatilanteet helposti - katso miten onnistut

Lähde: Elitedaily 

Kilpailut

Uusimmat