Kuva: Shutterstock

Naiset kertovat avoimesti: Miksi en kadu sitä, että petin kumppaniani

29.05.2018 23:15 - Emmi Moilanen

Syrjähyppy ei aina jää kaduttamaan ja pettäminen voikin opettaa paljon parisuhteesta ja omista tavoitteista.

Syrjähyppy parisuhteessa ei aina automaattisesti tarkoita suhteen päättymistä tai sitä, että teko jäisi kalvamaan omaatuntoa vuosikausien ajaksi. Esimerkiksi hiipunut intohimo parisuhteessa on yksi yleisimmistä syistä, joka ajaa toisen osapuolen hakemaan läheisyyttä toisaalta.

Pure Wow -sivusto kysyi naisilta, minkä takia he pettivät kumppaniaan ja miksi he eivät kadu tekoaan. Lue suomennetut kertomukset alta.

Yksinäisyys ajoi uskottomuuteen

“Petin, koska olin onneton ja rehellisesti sanottuna etsin kiintymystä, joka puuttui parisuhteestani. Teko ei ollut suunniteltu. En ollut vihainen, vain surullinen ja yksinäinen. Vaikka pettäminen ei tietenkään ollut oikein, en kadu tekoani.

Miksi? Koska teko sai minut ymmärtämään tunteeni ja sen, mitä haluan. Poikaystäväni ei koskaan saanut tietää, mutta uskottomuus johti eroon ja siirryin eteenpäin elämässäni. Opin, että en enää jää parisuhteeseen, jossa oloni tuntuu yksinäiseltä. Opin mitä lause ”on parempi olla onneton yksin kuin onneton jonkun kanssa” tarkoittaa. En osaa sanoa, pettäisinkö vielä joskus uudelleen.”

Olo ei tuntunut enää rakastetulta

“Petin, koska en tuntenut oloani rakastetuksi ja arvostetuksi. Kaipasin sitä tunnetta, että olen haluttu. Uusi tyyppi tiesti täsmälleen mitä tehdä ja sanoa minulle, joka vain korosti niitä asioita, joita kaipasin. Suhde poikaystäväni kanssa ei ollut kamala tai vedellyt viimeisiään. Tosin tunsin vihaa häntä kohtaan. Halusin, että hän saa oloni tuntumaan kauniilta ja toivoin myös, että hän haluaisi minua. En kadu uskottomuuttani. Tapasin mahtavan miehen, joka opetti minua rakastamaan itseäni. Uskon, että kaikki tapahtuu syystä ja tämä oli yksi opetus, jonka sain kokea.

Tekoni tosin teki elämästä monimutkaista hetkeksi. Päädyin lopulta tunnustamaan kaiken poikaystävälleni, joka on nykyisin aviomieheni. Vaikutus ei todellakaan ollut suotuinen parisuhteemme kannalta ja välillämme oli paljon vihaa. Hänen luottamuksensa minua kohtaan rapistui täysin ja kesti useita vuosia, että ansaitsin sen takaisin. Ajoittain tuntuu yhä siltä, että hän ei vieläkään täysin luota minuun. Opin, kuinka vaikeaa luottamus on rakentaa uudelleen pettämisen jälkeen. Henkiset arvet on todella vaikea parantaa, mutta en voi luvata, että en pettäisi uudelleen."

Vanha suola janotti

”En ole ylpeä tästä, mutta kun olin parikymppinen, petin todella mukavaa, hieman rasittavaa miestä, joka suorastaan jumaloi minua... eksäni kanssa, joka kohteli minua kuin roskaa. Lopulta kun entiseni suostui palaamaan yhteen kanssani, erosin tästä mukavasta tyypistä, enkä ole edes varma tiesikö hän minun pettäneen.

Tietysti kadun ajattelematonta käytöstäni, mutta osa minusta ajattelee, että teko mahdollisti kasvamiseni. Opin, millä tavalla haluan ja millä tavalla en halua kohdella ihmisiä, tai tulla kohdelluksi itse. Kasvoin ihmiseksi, joka on uskollisessa parisuhteessa aviomiehensä kanssa. Ehkä toistan tuota itselleni, jotta oloni tuntuisi hieman paremmalta.”

Syrjähyppy opetti paljon

”Ai miksikö petin? Se oli yhdistelmä suuttumusta ja huomion kaipuuta, jota en saanut enää kotoa. En kadu sitä ja teko teki minusta ihmisen, joka olen tänä päivänä. Tyyppi jonka kanssa petin, muutti minua. Se ei ollut ainoastaan syrjähyppy, vaan hyvin arvokas ja rakastava ystävyyssuhde.

Päädyin kuitenkin lopulta siihen, että pysyn yhdessä poikaystäväni kanssa. Opin rakastamaan miestä hänen virheistään huolimatta ja ymmärrän nyt paremmin myös hänen aikaisempia tekojaan. Voisi sanoa, ett tämä kaikki on tehnyt minusta anteeksiantavaisemman. En voi luvata, ettenkö koskaan pettäisi enää uudelleen, en tiedä. Opin elämään itseäni varten ja omien sääntöjeni mukaan. Opin myös sen, että minun on rakastettava itseäni ensin ennen kuin voin rakastaa ketään muuta.”

Lue myös: Ihmiset paljastavat: Miksi jatkoin suhdetta kumppanin kanssa joka petti minua

Lue myös: Viiden horoskooppimerkin edustajat pettävät todennäköisimmin – olisitko arvannut?

Lähde: Pure Wow

Uusimmat