Kuva: Shutterstock

Miksi seksielämän ongelmista kannattaa keskustella myös ystävien kanssa? 4 hyvää syytä

15.06.2018 14:15 - Emmi Moilanen

Seksielämästä puhuminen tekee ongelmien ratkaisusta helpompaa ja voi jopa lähentää ystävyyssuhdetta.

Seksielämän ongelmat ovat usein hyvin intiimejä asioita, joita voi joskus olla vaikea käsitellä jopa oman kumppaninsa kanssa. Ongelmista puhumista kannattaa kuitenkin harkita luotettavien ystävien kanssa, sillä jaetut murheet tuntuvat kevyemmältä kantaa.

Bustle haastatteli seksuaaliterapeuttia ja kysyi, minkä takia seksielämästä keskusteleminen kannattaa myös ystävien kesken.

1. He voivat antaa sinulle uusia näkökulmia asiaan

Eikö seksi lempiasennossasi enää tunnu miltään? Tai tuntuuko sinusta, että kumppanisi halut ovat vähentyneet ja pohdit, mistä muutos johtuu? Sen lisäksi, että käyt asiaa läpi kumppanisi kanssa, Bustlen artikkelissa todetaan, että seksielämän ongelmista puhuminen on hyödyllistä myös luotettavien ystävien kanssa.

He voivat nimittäin tuoda keskusteluun omien kokemustensa perustella näkökulmia, joita et itse olisi ehkä oman kumppanisi kanssa tullut edes ajatelleeksi. Seksuaaliterapeutti Jennifer Wiessnerin mukaan ryhmässä ongelmista keskusteleminen antaa ymmärrystä ja tukea.

2. Lähennyt ystäviesi kanssa

Rehellisyys ja avoimuus ovat hyvän ystävyyssuhteen perusta, eikä kaverusten kesken tulisi nolostua kiusallisistakaan puheenaiheista. Niistä keskusteleminen voi jopa vahvistaa suhdettanne.

- Naisten kohdalla on usein niin, kun seksi on tullut keskustelunaiheeksi ystävyyssuhteessa, ei ole myöskään muita aiheita, joista ei voisi keskustella, Wiessner kertoo.

3. Suurten ongelmien ratkaisusta tulee helpompaa

Seksielämään vaikuttaa vahvasti myös se, millaiseksi tunnemme olon omassa kehossamme. Joskus ahdistus omaa vartaloa kohtaan kasvaa niin suureksi, että se vaikeuttaa myös petipuuhia kumppanin kanssa.

- Eräässä tutkimuksessa selvisi, että seksistä keskusteleminen ystävien kanssa voi lievittää pelkoja ja kehosta koettua ahdistusta, Wiessner toteaa.

4. Tiedostat, etteivät kaikki muutkaan aina harrasta loistavaa seksiä

Seksielämänongelmista puhuminen ystävien kanssa voi olla silmiä avaavaa myös siksi, että ymmärrät pulmiesi todennäköisesti olevan hyvin normaaleja.

- Elokuvat, videot ja pornoteollisuus antaa ymmärtää, että kaikki harrastavat aina loistavaa seksiä, toteaa Wiessner.

- Todellisuus on kuitenkin se, että nämä myytit jatkavat elämistään sen vuoksi, ettei omasta seksielämästä kehdata keskustella muiden kanssa, hän jatkaa.

Lue myös: Mitä seksiasentoja ihmiset jännittävät eniten? Tutkimus paljastaa

Lue myös: Seksi elokuvissa ei aina vastaa todellisuutta - voitko samaistua listaukseen?

Lähde: Bustle

Kilpailut

Uusimmat