Kuva: Shutterstock

Deittivinkit joihin jokaisen tulisi lakata uskomasta - saattavat pilata rakkauselämän

26.06.2018 18:15 - Emmi Moilanen

Kehotukset laskea rimaa tekee rakkauselämälle usein enemmän hallaa kuin hyvää.

On tavallista, että kaveriporukan sinkut saavat usein kuulla deittailu- ja ihmissuhdeneuvoja seurustelevilta pariskunnilta. Vaikka vinkkien tarkoitusperä on hyvä, aina neuvot eivät kuitenkaan osu nappiin ja elämänkumppania etsivä saattaa rohkaistumisen sijaan tuntea olonsa vain turhautuneeksi.

Insider haastatteli asiantuntijaa ja selvitti, millaisiin deittivinkkeihin meidän jokaisen tulisi lakata uskomasta.

“Sinun täytyy laskea rimaa”

Ihmissuhdeasiantuntija Gina Yannottan mukaan osa ihmisistä on sitä mieltä, jos deittailu on jatkunut jo pitkään huonolla menestyksellä, rakkautta etsivän olisi parempi laskea hieman rimaansa sen suhteen, mitä on seurustelukumppanilta etsimässä.

- Tämä neuvo ei pidä paikkaansa, hän toteaa ja jatkaa, että toteamus on myös ikävä.

Yannottan mukaan onkin tärkeämpää yrittää selvittää, millaisen henkilön kanssa rakkautta etsivä sopii yhteen kuin todeta, että rimaa tulisi laskea.

- Niin kauan kuin odotukset ovat realistisia, eikä hän etsi yksisarvista, jota ei ole olemassa, on pelkästään hyvä tiedostaa mitkä omat standardit ovat.

“Älä yritä virallistaa suhdetta liian pian”

Ihmiset ovat usein taipuvaisia ajattelemaan, että vakava keskustelu tapailukumppanin kanssa saa toisen osapuolen kauhistumaan, sillä asiat ovat ajautumassa liian vakavaksi.

- Älä ajattele näin. Jos haluat virallistaa suhteen, sinun on käytävä tämä keskustelu ja otettava kaikki esille, Yannotta kertoo.

Vakavan keskustelun ei myöskään tarvitse tarkoittaa sitä, että seurustelusuhteeseen hypätään jo ensimmäisten treffien jälkeen. Selvitä muutaman ensimmäisen tapaamisen aikana, mitä sinä haluat suhteeltanne ja tämän jälkeen ota asia puheeksi myös deittikumppanin kanssa.

“Paras keino selvittää suhteen tilanne on kysyä, harrastaako kumppani seksiä kenenkään muun kanssa”

Yannottan mukaan tämä kysymys todennäköisesti saa deittikumppanin puolustuskannalle, sillä kysymyksessä on syyllistävä kaiku, jonka voi helposti aiheuttaa myös väärinkäsityksiä. Hän ei myöskään suosittele selvittämään parisuhteen tilaa kiertelevien ”mihin suuntaan juttumme on mielestäsi menossa” -kysymysten avulla.

Yannotta ohjeistaakin muotoilemaan saman kysymyksen hieman toisin ja vinkkaa, että suoraan kysyttynä ”tapailetko myös toisia ihmisiä” -kysymys voi toimia paremmin.

“Eron jälkeen on parasta hypätä heti deittimarkkinoille”

Sydänsuruista kärsivä saa usein kuulla lohdutuksekseen neuvoja, jotka ohjeistavat palaamaan deittimarkkinoille etsimään uutta kumppania mahdollisimman pian. Yannottan mielestä tätä neuvoa ei kuitenkaan pitäisi ottaa kuuleviin korviinsa.

- Ei palvele kenenkään tarkoitusperiä, jos yrität jatkaa deittailua, vaikka et ole vielä valmis siihen. Ihan kuin laittaisit laastarin haavaan, joka tarvitsee paljon enemmän hoitoa, hän toteaa.

Lue myös: Paranna itsetuntoasi pienillä teoilla – 8 neuvoa, jotka jokaisen tulisi muistaa

Lue myös: Opi tuntemaan kumppanisi läpikotaisin – 11 kokeilemisen arvoista neuvoa

Lähde: Insider

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat