Kuva: Shutterstock

Haaveiletko yhteenpaluusta eksäsi kanssa? Terapeutti neuvoo kuinka toimia

25.07.2018 14:15 - Emmi Moilanen

Itseensä keskittyminen ja eroon johtaineiden syiden pohtiminen ovat asioita, joille kannattaa ottaa aikaa ennen yhteen palaamista.

Parisuhteen päättyminen ei tarkoita aina lopullista eroa, vaan pienen tuumaustauon jälkeen on mahdollista, että kumppanukset huomaavat kaipaavansa toisiaan ja haluavat palata takaisin yhteen. Popsugar kysyi asiantuntijalta parhaimmat neuvot, joita tulisi noudattaa silloin, kun parisuhteen uudelleen lämmittäminen on haaveissa.

Keskity ensin itseesi

Itseään ei pidä unohtaa, vaikka ikävä entistä seurustelukumppania kohtaan olisikin suuri.

- Sen sijaan että keskittyisit eksääsi, keskity itseesi. Jahtaamisen ja takertuvan asenteen sijaan työstä omaa elämääsi, toteaa terapeutti Carolyn Cole.

Vinkki perustuu siihen, että viehätysvoima lisääntyy todennäköisemmin, kun olet elämäntilanteessa, jolloin olet sinut itsesi kanssa ja voit hyvin.

Päästä irti odotuksista

Entistä seurustelukumppania ikävöidessä ei tulisi sortua liialliseen haavekuvien maalailuun.

- Jos kuulet hänestä, ole kiitollinen yhteydenotosta, Cole ohjeistaa ja neuvoo pitämään vastauksen maltillisena.

- Jos yrität tavoitella itse eksääsi ja hän ei vastaa odottamallasi tavalla, älä pura turhautuneisuutta ja ahdistusta häneen. Tällainen käytös saa hänet vain etäämmälle, Cole jatkaa.

Anna aikaa

Ihmissuhdeongelmia ratkoessa maltti on usein valttia.

- Kun toimit jo edellä mainittujen neuvojen mukaan, tulet samalla osoittaneeksi eksällesi, että olet sinut tilanteenne kanssa. Et ole epätoivoinen tai takertuva, Cole selittää.

Anna entiselle seurustelukumppanille aikaa ikävöidä sinua ja katso, ottaako myös hän sinuun yhteyttä itse.

- Hän ei voi ikävöidä sinua, jos koko ajan viestittelet ja soittelet hänelle, Cole täsmentää.

Tee itsellesi selväksi, miksi alun perin erositte

Omien haavojen parantelun lisäksi on hyvä keskittyä pohtimaan myös sitä, minkä takia parisuhteenne alun perin ajautui karille. Itselleen on hyvä tehdä selväksi myös se, millä tavalla teidän tulee toimia toisin, jotta parisuhteenne kipinä roihahtaisi uudelleen.

- Keskity omaan henkiseen hyvinvointiisi. Mitä tarvitset toipuaksesi erosta ja mitä parisuhteen päättyminen sinulle opetti? Kun alat jälleen kommunikoida entisen seurustelukumppanisi kanssa, hän huomaa sinun kasvaneen ihmisenä, Cole selittää.

Lue myös: 9 ilmiselvää merkkiä siitä, että entinen kumppanisi ei ole päässyt yli sinusta

Lue myös: Sinkut kertovat: Asiat, jotka pilaavat ensimmäiset treffit varmasti

Lähde: Popsugar

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat