Kuva: Shutterstock

Yleisimmät parisuhdeongelmat, jotka yhteen muuttaminen aiheuttaa - terapeutit listasivat

13.08.2018 22:15 - Emmi Moilanen

Esimerkiksi juhlapyhien viettäminen ja laskujen maksaminen ovat asioita, joista voi aiheutua riitaa.

Yhteen muuttaminen on usein sellainen askel parisuhteessa, jonka ansiosta suhde muuttuu yhä vakavammaksi ja kumppanukset alkavat suunnitella yhteistä tulevaisuutta toden teolla. Yhteinen koti ja elämänmuutos voi kuitenkin aiheuttaa myös yllättäviä pulmatilanteita.

Bustle haastatteli asiantuntijoita ja selvitti, mitkä ovat ne yleisimmät parisuhdeongelmat, jotka saman katon alle muuttaminen voi kumppanusten välille aiheuttaa.

1. Kotityöt ja kuka ne hoitaa

Saman katon alla taloudenhoitaminen ja kotityöt voivat aiheuttaa erimielisyyksiä.

- Päätös siitä, mitä askareita pitää tehdä ja kuka ne hoitaa, on yleensä ensimmäisiä haasteita jonka pariskunta kohtaa, parisuhdeneuvoja Lesli Doares kertoo.

- Kyse voi olla siisteydestä, ajankäytöstä, ruuanlaitosta tai siivoamisesta, hän jatkaa.

2. Tapa, jolla vietätte iltanne

- Yhteen muuttamisen jälkeen ilmassa voi olla odotuksia siitä, että kaikki vapaa-aika vietetään yhdessä, terapeutti Nedra Glover Tawwab toteaa.

- Pariskunnan tulisi kuitenkin keskustella siitä, kuinka paljon kaipaavat omaa aikaa ja paljonko toivoisivat yhteistä laatuaikaa olevan.

3. Laskujen maksaminen

Parisuhdeterapeutti Heidi McBainin mukaan myös raha on yksi yleisimmistä riitojen aiheuttajista. Ongelmia voi ilmetä erityisesti siinä tilanteessa, jos kumppanuksista toinen tienaa enemmän.

- Pariskunnan osapuolilla saattaa olla erilainen tausta ja kasvatus sen suhteen, kuinka rahaa käytetään ja säästetään.

- Yhteen muuttaminen tarkoittaa sitä, että on päätettävä kuka maksaa mitkäkin laskut vai jaetaanko ne puoliksi, hän jatkaa.

4. Yksityisyys

Voiko kumppani käydä vessassa samalla kun toinen on suihkussa? Tarvitseeko jompikumpi teistä täysin omaa aikaa joka ilta? Myös nämä ovat kysymyksiä, jotka saattavat aiheuttaa erimielisyyksiä saman katon alla asuessa.

- Rakastavaisilla saattaa olla erilainen käsitys yksityisyydestä, joka ei kuitenkaan ole tullut ilmi ennen yhteen muuttamista, Doares huomauttaa.

5. Tuntuuko asunto molempien kodilta?

Yhteisessä asunnossa kummankin osapuolen tulisi tuntea olonsa rennoksi ja kotoisaksi. Tämä ei kuitenkaan aina ole itsestäänselvyys, jos kumppani muuttaa toisen asuntoon tai jompikumpi omistaa enemmän huonekaluja kuin toinen.

6. Muutokset, jotka yhteinen asunto saa aikaan parisuhteessa

On mahdollista, että yhteen muuttaminen on ikään kuin ”seuraava askel” parisuhteessanne. Varmistukaa siitä, että olette molemmat samalla sivulla muutoksissa.

- Keskustelkaa siitä, mitä parisuhde ja sitoutuminen merkitsee teille, rakkaudesta ja uskollisuudesta, psykoterapeutti Tina B.Tessina vinkkaa.

7. Millä tavalla vietätte juhlapyhät

Tawwab toteaa lopuksi, että myös lomat ja juhlapyhät ovat asioita, jotka tulee jatkossa oppia jakamaan molempien toiveiden mukaisesti.

- Yhteen muuttaessa saattaa selvitä vastuut ja perinteet, joita kumppanilla on oman perheensä kanssa juhlapyhinä.

- Tehkää toisillenne selväksi odotukset siitä, millä tavalla jaatte ajan yhdessä.

Lue myös: Harkitsetteko yhteenmuuttoa? 5 merkkiä paljastaa, että kiirehditte liian aikaisin

Lue myös: Parisuhde voi muuttaa mieltymyksiäsi - katso miten

Lähde: Bustle

Kilpailut

Uusimmat