Kuva: Shutterstock

Videopeli syypää avioeroihin - Iso-Britanniassa tehty jo yli 200 erohakemusta Fortniten vuoksi

17.09.2018 17:45 - Erica Alaluusua

Selviytymispeliä on tähän mennessä pelannut jo yli 125 miljoonaa käyttäjää.

Nälkäpeli -elokuvien tyyliin taipuvan Fortnite -pelin ideana on selviytyä viimeiseksi eloonjääneeksi taistellessa muita online-pelaajia vastaan. Valtavaan suosioon myös Suomessa noussutta selviytymispeliä on pelannut yli 125 miljoonaa käyttäjää maailmanlaajuisesti sen jälkeen, kun se julkaistiin heinäkuussa vuonna 2017. 

Verkossa pelattava Fortnite on Iso-Britanniassa ollut Divorce Online -sivuston mukaan  ilmeisimmin monen avioparin viimeinen niitti. Sivusto kertoo, että vuoden 2018 aikana saamissaan avioerohakemuksissa on yli 200 hakemuksessa mainittu eron syyksi Fortnite.

Sivuston edustajan mukaan aiemmin yleisimpiä syitä eroon ovat olleet päihde- ja uhkapeliriippuvuudet, mutta digitaalinen kehitys on tuonut nyt mukanaan myös uudet ongelmat, kuten online-peleihin koukkuun jääminen. Peliongelmien ohella myös pornografia sekä sosiaalinen media ovat aiheuttaneet eroja Isossa-Britanniassa. 

Tällaiset uuden ajan ongelmat ovat tähän mennessä tulleet mainituiksi jo 5 prosentissa hakemuksista, joita Divorce Online on saanut. Tänä vuonna sivusto on saanut avioerohakemuksia yhteensä yli 4 600.

Suomessa vastaavaa selvitystä ei ainakaan toistaiseksi ole tehty. Tilastokeskuksen sivuilta kuitenkin selviää, että vuonna 2017 avioerojen kokonaismäärä oli pienentynyt. Toki Fortniten aiheuttamat avioerot eivät vielä ainakaan tässä tilastossa näy, mikäli se on sellaisia aiheuttanut. 

Uutisoimme aiemmin, kuinka kiinalaismies palkkasi ammattilaiset tappamaan poikansa pelihahmon, jotta tämä lakkaisi pelaamasta. Pääset juttuun tästä.

Lue myös: Tuore tutkimus paljastaa: Väkivaltapelit eivät olekaan haitallisia

Lähteet: Divorce Online, Business Insider

Kilpailut

Uusimmat