Kuva: Henna Koste

Heidi Foxellin haki apua itsemurha-ajatuksiin: "En halunnut äidin löytävän minua veren keskeltä"

19.10.2018 08:45 - Henna Koste

Heidi Foxell kertoo itsetuhoisista ajatuksistaan ensikertaa uudessa kirjassaan.

Nuorempi konstaapeli Heidi Foxell, 30, loukkaantui Hyvinkään ammuskelussa vakavasti vuonna 2012. Tänään Foxellin tarina julkaistiin kirjana, jonka on kirjoittanut Teemu PotapoffLuodinkestävä – Heidi Foxellin tarina -kirjassa nainen kertoo avoimesti vastoinkäymisistään ja selviytymisestään. 

Hän kertoo ensikertaa itsetuhoisista ajatuksistaan kirjassa. Kun Foxell sairastui leukemiaan vuonna 2016 ajatuksen synkkenivät entisestään. 

- Tuntui, ettei mikään onnistu. Arki oli liian vaikeaa, eikä jaksanut, Foxell kertoo Voice.fi:n haastattelussa.

Hän ymmärsi, että apua on saatava.

-  Tajusin sen, että en halua äitini löytävän minua seuraavana päivänä himasta makaamasta joko lääkkeiden tai veren keskeltä. Se oli shokki ajatus. En todellakaan halunnut tuottaa äidille sellaista pettymystä ja tuskaa. Se sai minut tajuamaan, että minun on päästävä keskustelemaan, Foxell muistelee.

Hän otti välittömästi yhteyttä vanhaan psykologiinsa. Hän sai apua pian, ja pääsi poikkeuksellisesti vanhalle psykologilleen, vaikka hoitosuhdetta ei enää ollut. Foxell käy edelleen vastaanoton keskustelemassa viikottain. 

- Se helpottaa, hän toteaa.

Ampujaa Foxell ei halua miettiä.

- Minua ei kiinnosta yhtään, mitä sille kuuluu tai mitä tekee. Tiedän, että hän on istunut kuusi vuotta ja istuu vielä pitkään. Kiitos Suomen valtion siitä. Vihainen voin olla, mutta katkeruus vie minulta voimia. Siinä ei ole mitään järkeä, Foxell huomauttaa.

- Tällä hetkellä mieli on kirkas.

Hän toivoo, että hänen kirjansa saa lukijat pohtimaan omaa elämäänsä.

- Toivon, että ihmiset miettivät omaa unelmaansa ja lähtevät heti tavoittelemaan sitä, eikä vasta ensi vuonna. Koskaan ei tiedä, mikä päivä on viimeinen. Unelmat pitää toteuttaa, keinolla millä hyvänsä, sanoo tänä syksynä poliisiopintojaan jatkanut Foxell. 

Voice.fi ja Radio Nova ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Johtiko hävitty paini Hyvinkään ammuskeluun kuusi vuotta sitten: ”Tähtäsin ensimmäisen laukauksen päähän"

Kilpailut

Uusimmat