Kuva: Shutterstock

Toimiiko nenäsi? Hajuaisti vaikuttaa yllättävästi naisten orgasmien määrään

24.10.2018 15:45 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Tutkimukseen osallistui 42 naista.

Seksi on koko kehon nautinto, jossa aistit muuttuvat herkiksi ja ihmisten välinen suhde on äärimmäisen intiimi. Kumppanin voi tuntea omaa ihoa vasten, hänet voi nähdä, maistaa ja jopa haistaa. Dresdenissä Saksassa on tutkittu hajuaistin sekä seksin yhteyttä. Paikallisen yliopiston tekemään tukimukseen osallistui 42 naista, jotka haistelivat normaalia hajuliuskaa ja vastailivat sen jälkeen kysymyksiin.

Kokeessa selvisi, että ne, joilla on parempi hajuaisti, nauttivat myös seksistä enemmän. Eikä vain ihan vähän, sillä naiset, joilla on huono hajuaisti, saavat orgasmin vain 17 prosenttisesti kaikista seksikerroista. Naiset taas, jotka haistavat paremmin, saavat orgasmin peräti 60 prosenttisesti.

- Tietyt ruumiinhajut saattavat vahvistaa seksuaalista vetovoimaa ja siksi ne ihmiset, joilla on vahva hajuaisi, kokevat seksin voimakkaammin. Tietenkin on hyvä muistaa, että orgasmit eivät ole kaikki kaikessa, mutta se on hyvä mittausväline tällaiselle tutkimukselle, kirjoittivat tiedemiehet tutkimuksen yhteydessä.

Nykypäivänä ollaan huolissaan siitä, että ihmisten hajuaisi on jatkuvasti huonompi: Hajuaistin heikkenemiseen vaikuttavat muun muassa ympäristön saasteet sekä ihmisten omat elämäntavat. Jos tutkimukseen voi luottaa, tarkoittaa se sitä, että naisten orgasmien määrä saattaa vähentyä tulevaisuudessa.

Lue myös: Hyvä naiset! 6 mieletöntä asiaa, joihin vain naisen vartalo pystyy

Lue myös: Pidä hajuaististasi huolta tärkeällä neuvolla

Lähde: Treehugger

Kilpailut

Uusimmat