Kuva: Shutterstock

'Syvästäkin rakkaudesta voi päästää irti' - Ihmiset kertovat tärkeimmän asian, jonka oppivat erotessa

29.11.2018 23:15 - Emmi Moilanen

Vaikka parisuhteen päättäminen tuntuisikin kivuliaalta tulisi aina muistaa se, että irti päästäminen on mahdollista.

Parisuhteen päättymiseen liittyy monenlaisia tunteita, joista suru on monesti päällimmäisenä. Vaikka elämänmuutos on suuri, jälkikäteen saamme usein huomata eron opettaneen meille paljon. Elite Daily -sivusto kokosi yhteen ihmisten kokemuksia siitä, mikä on paras oppi, jonka eroaminen on heille opettanut.

Älä jätä varoitusmerkkejä huomioimatta

”Ihmiset eivät muutu ja hälytysmerkkejä ei kannata jättää huomiotta. Jos edes yksi asia alkaa vaivata sinua enemmän ja tuntuu, että et pääse siitä yli, lähde menemään suhteesta.”

Ketään ei voi pakottaa rakastamaan

”Et voi pakottaa toista rakastamaan sinua. Luulen useiden ajattelevan, että jos muutumme tarpeeksi, saamme myös sen mitä haluamme. Ja itse tein juuri niin, siedin häneltä jatkuvasti vaikka mitä kurjaa ja tein kaiken mitä hän halusi. Erosimme kuitenkin siitä syystä, ettei hän rakastanut minua. Et voi saada toista tuntemaan jotain, vaikka kuinka kovasti yrittäisit.”

Luota omiin vaistoihisi

”Luota itseesi ja vaistoihisi, tunteesi ovat aitoja ja omat tavoitteesi ovat aivan yhtä tärkeitä."

Jos suhde on tarkoitettu kestämään, se kestää

”Jos jokin vaivaa sinua, on omalla vastuullasi kertoa asiasta ääneen. Älä lakaise asioita hiljaisuudessa maton alle ja toivo, että asiat kyllä muuttuvat paremmaksi tai taikaisin normaaliksi. Sano ääneen mitä tunnet, jos juttunne on tarkoitettu kestämään, niin se kyllä kestää sen.”

Aina on mahdollista päästää irti

”Että on aina mahdollista päästää irti riippumatta siitä, kuinka syvä suhde on ollut. Vaikka side aina säilyisi ja rakkaus pysyisi, se on silti mahdollista. Luulin aina, että eroaminen rikko sen siteen ja rakkaus katoaa. Aikamoinen ristiriita, mutta tämän ymmärtäminen auttoi eteenpäin.”

On hyvä oppia elämään ensin yksin

”Opettele ensin elämään itseksesi, ennen kuin jaat elämäsi kenenkään muun kanssa. Itse erosin jo neljä kuukautta sitten, mutta tajusin tämän asian vasta kaksi päivää sitten. Elämä on ollut niin paljon parempaa nyt parin päivän ajan, katsotaan, missä olen vuoden päästä.”

Lue myös: Ihmiset paljastavat hurjat kokemuksensa: Kuinka sain vahingossa selville, että minua petetään?

Lue myös: Miksi olen eksän kanssa yhä hyvä ystävä? Naiset kertovat kokemuksensa

Lue myös: 6 merkkiä paljastaa, että ero kumppanistasi tekee sinut onnellisemmaksi

Lähde: Elite Daily

Kilpailut

Uusimmat