Kuva: Shutterstock

Parrakkaat miehet ovat parempia puolisoita, ainakin naisten mielestä - katso miksi

30.11.2018 12:15 - Reija Saarinen - Luettu 3 559 kertaa

Parralla on suuri vaikutus siihen, miten nainen miehen näkee.

Monien naisten mielestä parrakas mies on kuumempi ja puoleensavetävämpi, mutta tuoreen tutkimuksen mukaan karvainen mies on myös oikeasti parempi poikaystävä.

Miten moiseen päätelmään sitten oikein tultiin? Tutkijoiden mukaan näyttää siltä, että parta on vuorovaikutuksessa miehen maskuliinisuuden sekä naisellisuuden kanssa, jolloin se omalla tavallaan lieventää niitä molempia ja tekee miehestä viehättävämmän.

Tutkimuksessa 8000 naiselle näytettiin kuvia miehistä, joilla oli erilaiset kasvot. Nähtävillä oli sekä erittäin miehekkäitä että erittäin naisellisia kasvoja. Jokaista kuvaa myös käsiteltiin niin, että niihin lisättiin parta.

Naisten tuli äänestää miesten keskuudesta ne, joiden kanssa voisivat olla vakavassa ja pitkässä suhteessa. Kävi ilmi, että suurin osa valitsi parrakkaan miehen. Mutta miksi siis näin?

Maskuliinisia ja naisellisia miehiä ei siis koettu kovinkaan houkuttelevina pitkää suhdetta ajatellen. Sen sijaan myös näiden miesten haluttavuus kasvoi parran myötä. Käytännössä siis parta voi tehdä miehekkäästä miehestä pehmeämmän oloisen, kun taas naisellisemmasta miehekkään.

Jälleen kerran siis hyvä syy kasvattaa parta, vai mitä?

Lue myös: Mitä parran malli kertoo miehestä? 6 erilaista partaa ja niiden selitykset

Lue myös: Lisääkö parta miehen seksikkyyttä? Katso paljon puhuvat ennen ja jälkeen -kuvat

Lähde: Metro

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat