Kuva: Shutterstock

Vaikea kausi parisuhteessa? 7 neuvoa, joiden avulla selätätte karikot

03.12.2018 16:15 - Emmi Moilanen

Parisuhteessa käsitellyistä ja halki puhutuista erimielisyyksistä tulisi osata päästää irti ajoissa. Muuten voi käydä niin, että menneisyys määrittää liikaa myös suhteen nykyistä tilaa.

Vaikka Se Oikea elämänkumppani olisi löytynyt, on tavallista, että parisuhteen edetessä vastaan tulee myös niitä vaikeita aikoja. Tärkeää on kuitenkin tiedostaa se, etteivät vastoinkäymiset tarkoita automaattisesti parisuhteen päättymistä. Bustle-sivusto selvitti asiantuntijan avulla tavat, joiden avulla selviätte vaikeista ajoista voittajina yhdessä.

1. Muistele, miksi alun perin rakastuit kumppaniisi. Mitkä ovat hänen hyvät ja hurmaavat puolensa, jotka palauttavat perhoset liitelemään vatsanpohjaasi?

2. Älä anna menneisyyden määrittää ja vaikuttaa liikaa nykyisyyteenne. Jos vaikeudet ja erimielisyydet ovat jo puhuttu halki, päästä niistä tietoisesti irti. Tämä takaa sen, että patoutuneet katkeruuden tunteet eivät enää pääse vaikuttamaan suhteeseenne.

3. Löydä muita tapoja kanavoida negatiivista energiaa. Kyseessä voi olla vain kymmeneen laskeminen ja ajatusten tietoinen suuntaaminen muualle tai esimerkiksi juoksulenkki, jonka aikana saat omaa aikaa ja pääset tuulettamaan ajatuksiasi.

4. Älä tee omia johtopäätöksiä ja oletuksia siitä, mitä kumppanisi päässä liikkuu. Deittailuvalmentaja Joann Cohenin mukaan on yleistä, että negatiivisen mielialan vallatessa ajatuksemme alamme nähdä sitä samaa myös seurustelukumppanissa ja hänen käytöksessään.

6. Listaa negatiiviset ajatukset ylös paperille. Tämän jälkeen kirjoita jokaisen kohdan perään positiivinen kääntöpuoli tai vaihtoehto mieltä painavalle asialle.

7. Muista, että vaikeat ajat parisuhteessa eivät aina johda eroon. Jos pelko parisuhteen päättymisestä kalvaa jatkuvasti mieltäsi, on mahdollista, että tämä seikka vain pitkittää onnetonta kauttanne. Kerro kumppanille ajatuksistasi ja tehkää toisillenne selväksi se, että olette valmiit selättämään vaikeudet yhdessä.

Lue myös: Omille ystäville kannattaa puhua oman parisuhteensa ongelmista - useita hyötyjä

Lue myös: Asiat, joita ei koskaan tulisi sietää parisuhteessa - oletko sortunut?

Lue myös: Kärsitkö keskittymisvaikeuksista? Voi paljastaa yllättävän paljon terveydestäsi

Lähde: Bustle

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat