Kuva: Shutterstock

Haaveiletko rikkaasta miehestä? Todellisuus saattaa paljastua karummaksi kuin luulit

29.04.2019 23:15 - Senni Loikala

Oman osaamisensa yliarviointi ja liiallinen itsevarmuus voivat kääntyä eduksi työuralla, mutta kaikki eivät lämpene kyseisille piirteille siviilissä. Toisaalta osa voi pitää tällaisia piirteitä puoleensavetävinä.

Tuoreen tutkimuksen mukaan miehillä on naisia suurempi taipumus liioitella akateemista osaamistaan ja ongelmanratkaisutaitoaan. Piirre yhdistyy erityisesti varakkaisiin miehiin, tutkijat väittävät.

Miehet esittävät muita todennäköisemmin tietävänsä paljon sellaisista asioista, joista heillä ei todellisuudessa ole pienintäkään käsitystä. Todennäköisimmin tähän syyllistyvät rikkaat miehet. Näin ainakin, mikäli brittiläisten ja australialaisten tutkijoiden tekemää tutkimusta on uskominen.

Tutkimuksessa osallistujille esitettiin erilaisia matemaattisia aiheita ja heitä pyydettiin kertomaan, miten hyvin he olivat perillä kustakin aiheesta. Osallistujat saivat määrittää asteikolla 1-5 (1 = en ole koskaan kuullut, 5 = tunnen aiheen erittäin hyvin), miten hyvin he tunsivat kunkin heille esitetyn matemaattisen aiheen. Osallistujat eivät tienneet, että osa aiheista oli täysin keksittyjä.

Tuloksista selvisi, että varakkaat miespuoliset osallistujat väittivät muita useammin tuntevansa hyvin aiheet, jotka todellisuudessa olivat hatusta heitettyjä ja joita he eivät siten pystyneet tuntemaan. 

Tutkijat muistuttavat, että maantieteellinen sijainti vaikutti tuloksiin. Erityisesti Euroopassa miessukupuoli ja varakkuus yhdistyivät liialliseen itsevarmuuteen akateemisesta osaamisesta.

Lue myös: Nopeimmin tulistuvat horoskooppimerkit listattiin – riidat vaarassa rasittaa erityisesti parisuhdetta

Lue myös: Suski ja Ella saavat erikoisia seksiehdotuksia - kertovat avoimesti elämästään naisparina

Lue myös: Suomalaisnaiset avautuvat puolisoistaan - 'Kuka ihme haistelee omia sukkiaan?'

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat