Kuva: Shutterstock

Naisten välinen seksi kiinnostaa suomalaisnaisia: 'Nuorten keskuudessa asenteet vapautuneet'

25.06.2019 11:45 - Reija Saarinen

Joka kymmenes nainen kertoi harrastaneensa seksiä naisen kanssa.

Kaalimato.com tutki suomalaisten halukkuutta harrastaa seksiä samaa sukupuolta olevan kumppanin kanssa tuoreessa seksiä ja seksuaalisuutta käsittelevässä tutkimuksessaan.

Tutkimuksen mukaan 72 prosenttia suomalaisista harrastaa seksiä pääasiassa eri sukupuolta olevien kanssa. Samaa sukupuolta olevien kanssa seksiä pääasiallisesti harrastavia on 13 prosenttia ja kolme prosenttia suomalaisista harrastaa seksiä yleensä sekä miesten että naisten kanssa.

– Seksi ja seksuaalisuus ovat jokaisen henkilökohtaisia asioita, ja jokaisella ihmisellä on oikeus määritellä oma sukupuoli-identiteettinsä sekä seksuaalinen suuntautumisensa itse tai olla määrittelemättä niitä lainkaan. Seksi ei missään nimessä ole pelkkä kokeiluasia, mutta siihen liittyy kuitenkin myös kokeileva ja leikittelevä puoli, Kaalimato.comin seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen korostaa tiedotteessa.

Tuloksista kuitenkin selviää, että naisten kiinnostus naisten välistä seksiä kohtaan on nousussa.

– Naisten seksuaalinen mielenkiinto tai seksuaalinen kiinnostus samaa sukupuolta kohtaan on yleistynyt huomattavasti, kun etenkin nuorten keskuudessa vallitseva asenneilmapiiri on vapautunut. Naiset ovat tässä asiassa miehiä seksuaalisesti vapaamielisempiä, ja seksuaalinen kiinnostus naisia kohtaan näyttää kuuluvan osaksi seksuaalisesti aktiivisten naisten kokeilunhalukkuutta. Kynnystä osoittaa kiinnostusta samaa sukupuolta kohtaan on osaltaan ollut madaltamassa myös internetin luomat mahdollisuudet keskustelulle sekä samanhenkisten ihmisten kohtaamisille, Lavikainen kertoo.

Eniten kiinnostusta seksin harrastaminen samaa sukupuolta olevan kanssa kiinnostaa 18-34-vuotiaita suomalaisia.

– Nuorten ja vähän vanhempienkin naisten seksuaalinen kiinnostus muita naisia kohtaan kertoo halusta toteuttaa seksuaalisuuttaan aiempaa monipuolisemmin sekä toiveesta saada uusia kokemuksia seksielämältään, Lavikainen sanoo.

Tutkimukseen vastanneista naisista joka kymmenes on harrastanut seksiä samaa sukupuolta olevan kanssa – miehistä vastaava osuus on neljä prosenttia.

Lue myös: Suomalaiset kertovat seksiunistaan: "Näen erittäin homoeroottisia unia"

Lue myös: Mikä kiihottaa suomalaisia? Tutkimuksessa selvisi selkeät erot naisten ja miesten välillä

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat