Kuva: Shutterstock

Löysikö eksä jo toisen? Naiset kertovat kuinka selvisivät musertavasta surusta

31.07.2019 09:15 - Emmi Moilanen

Eksän uusi suhde voi jopa nopeuttaa sydänsurusta toipumista.

Parisuhteen päättyminen on usein kivulias askel elämässä, vaikka suhde loppuisikin sopuisissa merkeissä. Entinen seurustelukumppani voi viipyä ajatuksissa usein, ja esimerkiksi hänen kuulumistensa seuraaminen sosiaalisen median kautta tuntuu houkuttelevalta ajatukselta.

Aina näin ei kuitenkaan kannata tehdä. Elite Daily -sivusto kokosi yhteen naisten kokemuksia siitä, kuinka selvisivät sydänsurusta ja siitä, että eksä löysi uuden kumppanin nopeasti.

Aika parantaa lopulta

”En aio valehdella, se sattuu ihan hemmetisti muutaman kuukauden ajan. Selvisin antamalla ajan kulua (se parantaa haavat), ja kohtaamalla totuuksia, joita olin aiemmin vältellyt: kaikki asiat eivät ole niin mustavalkoisia, keskityin itseeni ja tiedostin sen, että olen aina ollut ja tulen olemaan rakkauden arvoinen.”

Yhteinen lapsi vaikeutti välien jäädyttämistä

”Se oli hirveää varsinkin siksi, että mies petti minua nykyisensä kanssa. Ja miehen perhe, jonka olin tuntenut yhdeksän vuoden ajan, toivotti uuden kumppanin avosylin tervetulleeksi. En tajua miksi, miehenhän sukulaisia he ovat, mutta se sattui ja olo tuntui petetyltä. Jotta asiat olisivat vielä kurjemmin, meillä on yhteinen lapsi, joten en voi vain poistaa näitä ihmisiä elämästäni täysin.

Se sattui, estin heistä useimmat sosiaalisessa mediassa, jotta en näe heidän kuulumisiaan ja olin yhteydessä vain lasta koskevissa asioissa. Lopulta kävi ilmi, että mies ja hänen uusi kumppaninsa ovat molemmat kamalia ihmisiä, eikä heidän suhteensakaan kestänyt kuin alle vuoden.”

Uusi suhde lopetti haaveet yhteen paluusta

”Sattuuhan se, mutta lopulta se nopeutti omaa toipumistani. Aloin keskittyä siihen, että hän ei todellakaan palaa, sen sijaan että olisin haaveillut hänestä yhä.”

Pois silmistä, pois mielestä

”Poistan aina eksät sosiaalisesta mediastani, sillä poissa silmistä poissa mielestä. Toivon kuitenkin myös entisen kumppanin löytävän onnen, sillä jos minä olen valmis siirtymään joskus eteenpäin tyypin kanssa, joka tekee minut onnelliseksi, miksi en toivoisi eksälle samaa? Voin vain toivoa, että hän jatkaa elämäänsä jonkun sellaisen kanssa, joka sopii hänelle paremmin kuin minä.”

Muista, että eron syyt ovat yhä todennäköisesti olemassa

”Muista, että eksä on yhä sama ihminen kuin aina ennenkin. Hänellä on ne samat ärsyttävät piirteet, joita et sietänyt. Hän ei ole muuttunut niin merkittävästi nykyisensä kanssa, nykyinen saattaa vain kestää paremmin niitä huonoja asioita.”

Tulee vielä se päivä, kun ei satu enää

”Aluksi sattuu ja paljon, kun vertailet hänen elämäänsä omaasi. Lopulta täytyy vain hyväksyä se, että sattuu. On tärkeää kuitenkin yrittää mennä elämässä eteenpäin, äläkä pidä eksään yhteyttä, älä myöskään yritä pysyä kartalla hänen elämästään. Se ei ole enää sinun asiasi, ketä hän tapailee tai mitä hän kertoo muille ihmisille sinusta. Eräs päivä huomaat, että olet vain lakannut välittämästä näistä asioista."

Lue myös: Rakkaus muuttaa ihmistä viidellä eri tapaa – huomaatko piirteet itsessäsi?

Lue myös: Miten seurustelun alkuaika eroaa pitkän suhteen arjesta? 5 hulvatonta totuutta

Lue myös: 7 myrkyllistä uskomusta, jotka estävät rakkauden löytymisen – kuulostavatko tutuilta?

Lähde: Elite Daily

Kilpailut

Uusimmat