Kuva: Shutterstock

Moni elää "situationship"-suhteessa - deittailumaailman uusi ilmiö voi turhauttaa

18.09.2019 14:45 - Milena Raappana

Ilmiölle ominaista on suhteen määrittelemättömyys.

"Et ole poikaystäväni. Ja minä en ole tyttöystäväsi. Mutta et halua minun tapailevan toisia. Enkä minä halua sinun näkevän muita. Mutta et ole poikaystäväni. Ja minä en ole tyttöystäväsi. Mutta et halua minun koskevan ketään muuta. Kulta, me emme tule kertomaan kenellekkään".

Näin lauloi poptähti ja Instagramin seuratuin nainen Ariana Grande, 26, tuoreella biisillään Boyfriend, joka on tehty yhdessä Social House -duon kanssa. 

Kappale kuvastaa hyvin suhdesotkua, niin sanottua situationship-tilannetta, jonka keskellä moni kamppailee. Grande taustoitti biisiään Twitterissä kirjoittamalla:

"No, luulen, että tämä biisi vangitsee yleisen teeman monen tuntemani ihmisen elämässä! He haluavat kokea rakkautta, mutta eivät halua määritellä parisuhdettaan ja heillä on ongelmia sitoutua täysin, luottaa tai antaa itsensä täysin rakastaa toista. Vaikka he haluaisivatkin."

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Situationship"-suhde on saattanut alkaa treffeistä ja edetä pikku hiljaa romanttiseksi, mutta kumpikaan osapuoli ei uskalla iskeä suhteelle määritelmää, vaikka ehkä sitä saattaisi haluta. 

Urban Dictionaryn eniten ääniä saanut määritelmä kuvailee situationship-suhdetta "ihmissuhteeksi, jolla ei ole määritelmää... kuten ystävyyssuhde, mutta enemmän kuin se, mutta ei kuitenkaan ihan parisuhde."

Toiseksi eniten ääniä saaneessa määritelmässä "chillaillaan, harrastatetaan seksiä ja ollaan hämillämme siitä, että emme ole yhdessä, mutta meillä on virallisesti tunteita toisiamme kohtaan" huomaa, miten turhauttava ja hermoja raastava tilanne voi olla niiden osapuolille.

Merkkejä siitä, että olet paikalleen jumahtaneessa ja sekavassa situationship-suhteessa on muun muassa yhteiset viime hetken tapaamiset, mutta pitkän tähtäimen suunnitelmista ei ole tietoakaan. Olet saattanut tavata deittikumppanisi ystäviä ja työkavereita, mutta et siltikään ole hänen avecinsa bileissä. Pystytte puhumaan kaikesta aina työasioista ihmissuhdedraamoihin ja lapsuuden muistoihin, mutta ette koskaan keskustele tulevaisuudesta. 

"Yleisesti ihmiset pitävät monitulkintaisuudesta, koska se on turvallisempaa, mutta omasta mielestäni on aina parempi tietää", kertoi ihmissuhteiden sitoutumisen eri näkökulmia opiskellut Kayla Knopp Refinery29-julkaisun haastattelussa.

Jos siis situationship-tilanteen haluaa kääntää kunnon parisuhteeksi, ainoa ratkaisu on tuoda omat tunteensa esiin ja puhua asiasta, vaikka se olisikin pelottavaa.

 Lue myös: Parisuhdetyyppejä on kolmenlaisia - katso tunnistatko itsesi ja kumppanisi

Lue myös: Tuottaako deittailu vain jatkuvia pettymyksiä? 3 tärkeää asiaa, joita pitäisi kysyä itseltään

Lähde: Refinery29

Kilpailut

Uusimmat