Kuva: Shutterstock

Miksi olo tuntuu parisuhteessa yksinäiseltä? 4 yleistä ongelmaa, jotka ovat syy kurjaan oloon

18.01.2020 12:15 - Emmi Moilanen

Yksi syy voi olla se, että laitatte aina hauskanpidon vaikeista asioista puhumisen edelle.

Parisuhteessa kumppanukset jakavat niin onnelliset hetket kuin vastoinkäymisetkin keskenään. Vaikka kumppani on vierellä, joskus voi kuitenkin käydä niin, että olo tuntuu oman rakkaan seurassa yksinäiseltä. Ongelmaa voi työstää, kun ensin tiedostatte, mistä yksinäisyys juontaa juurensa.

Bustle selvitti neljä yleistä parisuhdeongelmaa, jotka voivat altistaa yksinäisyyden tunteelle.

1. Parisuhteestanne puuttuu avoin kommunikaatio

Parisuhteessa on tärkeää aika ajoin ottaa puheeksi tapa, jolla kommunikoitte keskenänne. Voisiko keskusteluilmapiirissä olla parannettavaa tai pitäisikö teidän olla yhä avoimempia toisillenne?

Puutteellinen kommunikaatio voi johtaa vääriin olettamuksiin esimerkiksi kumppanin tunteista tai ajatuksista. Tämä puolestaan voi lisätä yksinäisyyden tai hylätyksi tulemisen tunnetta parisuhteessa.

2. Priorisoitte hauskanpidon huolista puhumisen edelle

Vaikeiden tunteiden maton alle lakaiseminen voi olla yksi syy sille, miksi olosi tuntuu parisuhteessa yksinäiseltä. Ongelmien kanssa ei kuitenkaan pitäisi jäädä yksin, vaan jakaa ne kumppanin kanssa rohkeasti.

- Asiasta keskusteleminen myös vahvistaa sidettä välillänne ja kumppani oppii tuntemaan sinut paljon paremmin sekä todennäköisesti avautuu myös itse tuntemuksistaan, parisuhdeterapeutti Amy McManus kertoo.

3. Unohdat pitää huolta itsestäsi

Yksinäinen olo ei aina ole yhteydessä parisuhteeseesi, vaan voi olla, että olet unohtanut kiinnittää riittävästi huomiota omaan hyvinvointiisi. Parisuhdeterapeutti Jessica Small muistuttaa, että tunne voi myös olla oire siitä, että oma henkinen hyvinvointi tarvitsisi hellimistä.

- Pohdi, koetko masentuneisuutta, etenkin, jos yksinäisyys on vaivannut edellisissäkin suhteissa, hän jatkaa.

4. Salaat kumppanilta jotakin

Salailu voi aiheuttaa sen, että välit kumppanin kanssa etääntyvät. Salaisuudet aiheuttavat usein myös sen, että tietyistä aiheista puhumisesta tulee vaikeaa.

- Osa tuntee olonsa yksinäiseksi, kun keskusteluyhteys katkeaa tietyn aihepiirin ympäriltä. Tämä puolestaan voi johtaa salailun kierteeseen, joka saa sinut välttelemään myös monista muista aiheista puhumista, psykologi Ellen Ross kertoo.

Lue myös: Tavat, jotka tekevät parisuhteestasi nopeasti onnettoman – oletko sortunut?

Lue myös: Teinien seurustelusta yllättävä tutkimustulos - jos ei seurustele, on onnellisempi

Lue myös: Ongelmat, joiden lakaiseminen maton alle ajaa parisuhteen eron partaalle – katso varoittava listaus

Lähde: Bustle

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat