Kuva: Shutterstock

Saavuta yhä intensiivisempi orgasmi - ota parisuhdeterapeutin helpot neuvot haltuun jo tänään

14.05.2021 22:15 - Emmi Moilanen

Tietoinen läsnäolo voimistaa myös orgasmia.

Seksin harrastaminen on loistava keino lisätä omaa hyvinvointia, vahvistaa läheisyyttä parisuhteessa ja nauttia omasta kehosta. Joskus orgasmin saaminen voi kuitenkin tuntua vaikealta, vaikka kaikki näennäisesti olisikin kunnossa.

Ajatusten harhailu ja vaikeus olla läsnä tilanteessa on yksi niistä tekijöistä, joka voi pitää orgasmin loitolla petipuuhia harrastaessa. Insider-sivusto listasi keinot, joiden avulla voit kokeilla varmistaa nautinnon huipulle pääsemisen tai voimistaa orgasmejasi.

Tee läsnäoloharjoituksia jo seksin aikana

Aivojen merkitys seksuaalisen mielihyvän osana jää usein muun toiminnan varjoon. Parisuhdeterapeutti Ian Kerner kuitenkin muistuttaa, että aivot ovat seksuaalisen nautinnon kannalta yhtä tärkeässä roolissa kuin sukupuolielimetkin.

- Osa naisista kokee vaikeaksi päästää irti stressistä, ahdistuksesta ja muista huolista, hän toteaa.

Jos mielesi siis harhailee petipuuhien aikana ja estää jopa nautinnon huipulle pääsemisen, ala harjoittaa mindfulnessia, eli tietoista läsnäoloa. Seksin harrastamisen aikana kokeile keskittyä yhteen kehon osaan ja mielihyvän tuntemukseen kerrallaan.

Harjoitusten hyödyt eivät näy yhdessä illassa, mutta pidemmän päälle ne kannattavat. Opit nopeammin päästämään stressistä ja murheista irti, ja pystyt myös petipuuhien aikana heittäytymään hetkeen täysillä – sekä nauttimaan siitä.

Roolileikit

Jos hetkeen heittäytyminen on suurin ongelmasi, eikä tietoisen läsnäolon harjoittaminen tunnu korjaavan ongelmaa, kokeile harhauttaa ajatuksiasi roolileikkien avulla.

- Roolileikit ja fantasioiden jakaminen on hyvin nautinnollista ja näissä tilanteissa ihminen usein unohtaa täysin kaiken muun, Kerner vinkkaa.

Muista kehua itseäsi

Seksin aikana on helpompi olla läsnä ja keskittyä nautintoon silloin, kun omissa nahoissa on hyvä olla. Muista kehua itseäsi päivittäin, pienistäkin asioista, sillä tämä tekee hyvää itsetunnollesi ja varmuus kantaa todennäköisemmin myös makuuhuoneen puolelle.

Vuonna 2016 Socioaffective Neuroscience and Psychologyssa julkaistu tutkimus osoitti, että naiset, joilla on hyvä itsetunto, saivat myös useammin orgasmeja verrattuna naisiin, joiden itseluottamus ei ollut yhtä korkealla tasolla.

Lue myös: Naiset ja miehet paljastivat yleisimmät virheet seksin aikana - kuulostaako tutulta?

Lue myös: Seksi ensimmäisillä treffeillä kannattaa - asiantuntijat kertovat miksi

Lue myös: Missä päin Suomea orgasmi saavutetaan kumppanin kanssa useimmin? Kysely selvitti

Juttu on julkaistu alun perin 5.6.2019.

Lähde: Insider

Kilpailut

Uusimmat