Kuva: Shutterstock

9 helppoa psykologista kikkaa, joiden avulla saat muut pitämään sinusta

22.08.2021 19:15 - Iiro Myllymäki

Elämäntaitovalmentaja Francesca Tightinean on vinkannut TikTokissa, millaisilla yksinkertaisilla tavoilla voit saada muut pitämään sinusta.

Haluamme kaikki olla pidettyjä ihmisiä, mutta miten voimme saada muut pitämään meistä? Tähän perimmäiseen kysymykseen vastauksia tarjoaa psykologian maisteriksi itsensä lukenut elämäntaitovalmentaja Francesca Tightinean, joka on jakanut vinkkejään TikTokissa. Tightineanin psykologiset kikat ovat saaneet suuren suosion TikTokissa, jossa hänellä on yli 400 000 seuraajaa.

Katso alta elämäntaitovalmentajan yhdeksän vinkkiä siihen, millaisilla psykologisilla konsteilla voit saada muut pitämään sinusta.

1. Uskalla pyytää palveluksia

”Pyydä ihmisiä tekemään sinulle jokin pieni palvelus. Tätä kutsutaan Benjamin Franklin -efektiksi. Voit sanoa vaikkapa ’voisitko antaa suolan, kiitos’. Toisen osapuolen alitajuntainen mieli sanoo, että hän pitää sinusta, koska hän tekee sinulle palveluksen.”

2. Kutsu toista nimellä

”Kutsu ihmisiä heidän nimillään. Me rakastamme sitä, kun kuulemme jonkun sanovan meidän nimemme. Se saa meidät tuntemaan olomme tärkeiksi ja arvostetuiksi.”

3. Osoita kuuntelevasi nyökkäämällä

”Ollessasi keskustelutilanteessa nyökkäile päätäsi, kun joku puhuu. Tämä tekee monia asioita tämän toisen ihmisen aivoille. Ensinnäkin se antaa validaation tunteen. Hänestä tuntuu siltä, että todella kuuntelet, ja etsimme tuota validaation tunnetta alitajuisesti.”

4. Muista kehua

”Pidämme ihmisistä, jotka pitävät meistä. Kun osaat osoittaa arvostusta toiselle ja kehua häntä, hän pitää sinusta enemmän. Nosta esiin jotain erityistä hänessä tai sano vaikka ’pidän todella paljon tavastasi ajatella’.”

5. Odota hetki ennen kuin vastaat

”Sen sijaan että vastaisit heti, kun toinen sanoo jotain, odota muutama sekunti. Tämä saa toiselle sellaisen olon, että todella mietit, mitä aiot sanoa. Se saa sinut vaikuttamaan paremmalta kuuntelijalta.”

6. Anna tunnustusta muille ryhmän jäsenille

”Kun puhut ryhmässä, anna tunnustusta muille ja kehu muita ihmisiä. Korosta jotakin, mitä joku toinen teki hyvin. Näin ihmiset haluavat olla kanssasi tekemisissä enemmän.”

7. Näytä kämmenesi

”Kun puhut jollekulle, näytä aina kämmenesi. Tämä viestii hänen alitajuntaiselle mielelleen, että sinulla ei ole mitään salattavaa, olet avoin, sinuun voi luottaa ja olet hänen ystävänsä.”

8. Mukauta kommunikaatiotasi

”Kun puhut jollekulle, yritä sovittaa kehonkielesi yhteen toisen kanssa ja puhua samalla äänenvoimakkuudella ja nopeudella kuin toinen. Näin hän alitajuisesti ajattelee, että olet kuin hän ja hän luottaa sinuun enemmän.”

9. Kysy neuvoa toiselta

”Kysy ihmisiltä neuvoa. Näin heille tulee olo, että heidän mielipiteellään on väliä.”

Lue myös: Etkö tule toimeen kumppanisi kavereiden kanssa? 7 neuvoa, joita kannattaa kokeilla

Lue myös: Miten saada uusia ystäviä aikuisiällä? TikTok-käyttäjän fiksu neuvo leviää

Lähde: Bored Panda

Kilpailut

Uusimmat