Haluatko saada parempaa seksiä? Kuusi askelta onneen

14.03.2012 12:15 - Eeva Rajala

Moni tietää jo, että toiselle osoitettu hellyys ja hyväilyt vievät pitkälle, mutta pientä hienosäätöä omaan toimintaan kannattaa tehdä. 

On kuitenkin muitakin tapoja parantaa seksiä ja omaa seksielämäänsä. YourTango-sivuston tekemän kyselyn mukaan riitojen ja näin parisuhteen seksittömyydenkin taustalla suurimpana ongelmana on se, etteivät ihmiset tunne olevan arvostettuja suhteessa. Toisena tutkimuksessa tuli kommunikaation puute. Toisaalta, jos et arvosta kumppaniasi tarpeeksi, et varmaan myöskään keskustele hänen kanssaan liian usein.

Hyvä kommunikaatio on tärkeätä joka elämäntilanteessa, mutta se on erityisen tärkeää rakkauden ja seksin kohdalla. Romanttiset suhteet kun voivat toimia omien itsetunto-ongelmien ja pelkojen ratkaisijoina. On tärkeätä olla rehellinen, sillä etenkin silloin huomaat seksielämäsi kohentuvan.

Hyvää kommunikaatiota on mahdollista oppia, vaikkei sitä valitettavasti opeteta kouluissa, eikä sitä välttämättä opita edes kotona. Seuraavien vinkkien avulla voit päästä eroon kenties ei niin hyvistä kommunikaatiotavoistasi ja saatat huomata, että seksielämäsi alkaa taas kukoistaa:

1) Ymmärrä, miten sinä ja kumppanisi käsittelette asioita
Käsittelytapoja on kahdenlaisia: ulkoisia ja sisäisiä. Sisäisesti prosessoiva ihminen pohtii ongelman ratkaisua hiljaa itsekseen, eikä puhu ennen kuin on selvittänyt ongelman - miehet ovat yleensä tällaisia. Ulkoisesti prosessoiva puhuu ja selvittää näin oman tiensä ratkaisuun - naiset ovat yleensä tällaisia. Kun ymmärrät sen, että kumppanisi saattaa olla sisäinen käsittelijä, sinun ei tarvitse loukkaantui kun hän ei haluakaan jakaa kaikkia asioita kanssasi. Näin säästytte riidalta, ja pääsette nopeammin hellimään toisianne.

2) Pyydä mitä haluat
Älä odota, että kumppanisi on ajatusten lukija. Älä panttaa seksiä tai hellyydenosoituksia vain sen takia, ettet saa jotain haluamaasi ilman kysymistä tai pyytämistä. Haluatko enemmän seksi, pidempää esileikkiä tai jotain tiettyä asentoa? Pyydä sitä, mutta älä vaadi. Vaatiminen ei auta asiaa. Keskustelkaa asiasta ennen sänkyyn menoa ja käytä omia sanojasi seksin aikana ilmoittaessasi kumppanillesi, mitä haluat. Puhu selvästi haluistasi ja ole kannustava, kun rakkaasi tekee tahtosi mukaan. Tämä toimii myös makuuhuoneen ulkopuolella.

3) Sano mitä tarkoitat ja tarkoita mitä sanot
Kommunikaatioon liittyy vahvoja sukupuolten välisiä ennakkoasenteita. Miesten uskotaan tekevät suoria pyyntöjä, mutta naisten uskotaan pyytävän asioita epäsuorasti. Tämä ei välttämättä tunnu olevan reilua, mutta se on totta. Naisten kannattaa siis oppia pyytämään myös suoraan asioita, ainakin sänkytouhuissa. Kannattaa olla rehellinen ja puhua rehellisesti asioista. Mikäli toden puhuminen on vaikeata, sitä voi treenata ennen petipuuhia.

4) Tunnusta asioita kumppanillesi
Myönnä rakkaallesi, ettet ole nauttinut seksistä tai olet muuten vain pidättäytynyt siitä. Kerro myös rehellinen syy asioihin. Muista käyttää selityksissä "minä"-muotoa, sillä näin et vahingossakaan syytä seksiongelmistasi omaa kumppaniasi. Toisaalta ongelmien koskettaessa myös toista osapuolta, voit kertoa esimerkiksi näin: "Kun tuot töitä kotiin, minusta tuntuu, ettei halua olla enää lähelläni." Näin puhuminen saattaa kuulostaa pelottavalta, mutta se on osa intiimiyttä.

5) Muista velvollisuutesi
Sitoudu tekemään muutoksia, mutta muista yksi tärkeä asia kommunikaatiosta: Noin 7 prosenttia kommunikaatiosta käydään puhumalla, loput 93 prosenttia ovat muita juttuja. Kiinnitä huomiotasi siis puhumisen sijasta muuhun kommunikaatioosi. Sinulla on velvollisuus olla täysin rehellinen kaikessa flirttailussasi. Mitä ruumiinkielesi kertoo kumppanillesi?

6) Teot merkitsevät enemmän kuin sanat
Tämä on erityisen totta miesten kohdalla, sillä miehet ovat yleensä enemmän suoraan toimintaan suuntautuvia kuin naiset. Naisia vievät eteenpäin enemmänkin tunteet kuin toiminta. Jos sanot haluavasi olla intiimimpi kumppanisi kanssa, ota kontaktia kumppaniisi. Halaa häntä, kun hän tulee kotiin. Hellyydenosoitusten ei aina tarvitse olla yliseksuaalisia, makuuhuoneen ovi voi avautua muutenkin.

Lähde: YourTango

Kilpailut

Uusimmat