Juoruilu on hyödyllistä! Tässä syy

15.05.2012 10:15 - Eeva Rajala

Evita-lehti selvitti, mitä naiset ajattelevat juoruilusta. Tulos oli yllättävä.

Vain 21 prosenttia myönsi juoruilevansa eli puhuvansa muiden asioista silloin kuin nämä eivät olleet paikalla. Toisaalta 82 prosenttia koki juoruilusta olevan hyötyä edes joskus. Suurimmaksi hyödyksi naiset kokivat tiedonvälittämisen juoruilemalla sekä sen, että pystyi purkamaan sydäntään jollekin.

Monissa tutkimuksissa juoruilun on todettu olevan mainettaan fiksumpaa. Esimerkiksi tuoreessa yhdysvaltalaistutkimuksessa osoitettiin, että juoruilu laski verenpainetta ja sai toiset toimimaan reilummin.

- Juoruilu on myös testi ystävyydelle. Kun puhuu toisesta ihmisestä, ottaa aina riskin, ettei toinen olekaan samaa mieltä tai luottamuksen arvoinen, sanoo Evitan päätoimittaja Tytti Kontula.

Evitan tutkimuksessa erottui selvästi neljä erilaista juoruilijatyyppiä: superjuoruilijat, myötäilijät, juorustopparit ja juoruista ulkopuoliset. Kiinnostavaa on, että siinä missä superjuoruilijat etsivät juoruja ja pitivät tarinoiden kertomista hyvänä ajanvietteenä, ulkopuoliset kuulivat juoruja vain harvoin.

- Jopa 42 prosenttia naisista jättää kertomatta ystävälleen, jos hänestä liikkuu juoruja, ja joka viides on kertonut puolisolleen ystävänsä salaisuuden, jota ei olisi saanut kertoa muille, Kontula kertoo.

Lehdestä selviää myös, mitkä ovat pahimpia juorupaikkoja: Jos haluaa välttää juoruilua, kannattaa välttää myös työpaikan kahvihuoneita, sukujuhlia ja kaveriporukoita.

Kilpailut

Uusimmat