Onko suhteenne normaali? Lue ja testaa

31.07.2012 10:45 - Eeva Rajala

Jokaisella ihmisellä on oma näkemyksensä täydellisestä ja normaalista parisuhteesta. Usein kuitenkin unohdetaan, että ihmiset ovat erilaisia.

Monesti ihmiset päätyvät sellaisiin suhteisiin, jotka eivät mitenkään ole yhteydessä siihen ideaalisen parisuhteeseen, josta henkilö on aina haaveillut. Suhde-ekspertti Samantha Daniels kertoo, että monesti ihmiset vertaavat omaa parisuhdettaan ystäviensä suhteisiin ja yrittävät pohtia, onko suhde hyvä vai huono. Tämä vertailu on Danielsin mukaan kuitenkin huono ajatus, sillä kukaan ei tiedä, millainen toisen suhde on suljettujen ovien takana.

Oman haasteensa tuo se, miten määritellään normaali parisuhde. Suhde-ekspertti neuvoo muutamalla helpolla vinkillä pariskuntia päättämään, onko heidän suhteensa normaali ja hyvä, vai pitääkö jotain muutoksia tehdä.

1) Parisuhteet ovat vaikeita, vaikka miten päin kääntäisi. Jos joku kertoo sinulle, ettei näin ole, hän valehtelee tai hän ei ole kokenut parisuhdetta.

2) Parisuhteesi on täysin normaali niin kauan kun se toimii sinun ja kumppanisi mielestä. Kumppanin kanssa pitää keskustella siitä, mitä normaali tarkoittaa hänelle ja mitä sinulle. Kunhan olette samalla aaltopituudella ja rehellisiä toisillenne, niin ei mitään hätää.

3) Vältä turhaa naimisiinmeno-stressiä. Jos olette onnellisia parisuhteessanne, niin pitäkää se, jos kummatkin ovat sitä mieltä, ettei avioliitto ole teidän juttunne. Kunhan tosiaan olette rehellisiä toisillenne, mitä haluatte, ettekä painosta toista osapuolta. Nauttikaa toisistanne, kuten haluatte.

4) Kenenkään suhde ei ole täydellinen. Kun tarkastelet lähemmin toisten ihmisten suhteita, huomaat tämän. Jos huomaat, että kumppanisi kanssa tulee erimielisyyksiä vähän väliä, älä huoli. Se on normaalia, kunhan ettei ota yhteen joka kerta kun puhutte toisillenne. Silloin on keskustelun paikka, istukaa alas.

5) Oletko kiitollinen siitä, millainen parisuhde sinulla on, vai haluatko koko ajan jotain muuta? Jos keskityt omaan parisuhteeseen, etkä sen vertaamiseen muiden suhteisiin, saatat huomata, miten onnelliseksi suhde tekee sinut.

6) Jos epäilet, ettei suhteesi ole normaali, pitää sinun puhua kumppanisi kanssa vakavasti. Yrittäkää löytää keinot tehdä suhteesta onnellisempi, mutta muista samalla olla itsellesi ja kumppanillesi rehellinen. Tunteet eivät valehtele.

7) Kaikilla on erimielisyyksiä ja riitoja silloin tällöin. Tämä on täysin normaalia parisuhteessa. Parisuhteesi ei olisi aito suhde, jos siinä ei olisi kivikoita silloin tällöin. On täysin ymmärrettävää, että rakastat kumppaniasi tänään ja saatat vihata häntä heti huomenna. Se on normaalia ja tunteiden vuoristorata voi antaa niin paljon.

8) Sinulla pitäisi olla parisuhteessasi enemmän onnellisia kuin surullisia päiviä. On siis normaalia riidellä, mutta ei ole normaalia riidellä joka päivä. Eikä ole normaalia tuntea itsensä enemmän surulliseksi kuin onnelliseksi.

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat