Neljä asiaa, joista yksikään avioliitto ei selviä - pettäminen ei listalla

22.02.2013 10:15 - Rea Tallgren

Psykoterapeutti ja kirjailija Micki McWade kertoo tietävänsä neljä asiaa, joista suurimman osan avioliitoista olisi mahdotonta selvitä. 

Micki McWaden mukaan avioliiton pitää pohjautua luottamukseen ja kunnioitukseen. Mikäli näin ei ole, käy huonosti. Psykoterapeutti muistuttaa, että mikäli liitossa ilmenee ongelmia, on ne syytä hoitaa pikimmiten, ennen kuin on liian myöhäistä. 

1. Jos toinen ei halua olla aikuinen, ei asialle yleensä ole tehtävissä mitään. Mikäli hän käyttäytyy jatkuvasti lapsellisesti, itsekkäästi ja vastuuttomasti, katoaa suhteesta niin luottamus kuin seksuaalinen kemiakin. Tämä johtaa McWaden mukaan monesti niin pahaan pattitilanteeseen, että suurin osa pariskunnista päättää erota. 

2. Vastuun vältteleminen ja jatkuva syyllistäminen. Mikäli kumppani ei ikinä myönnä olevansa väärässä, on toinen osapuoli pakotettu aina nöyrtymään. Vaikka tilanteet saataisiin sovittua hetkellisesti tällaisin keinoin, jää toisella osapuolella patoumia, jotka mitä luultavammin kostautuvat jossakin vaiheessa niin pahasti, ettei parisuhdetta voi enää pelastaa. Aikuisuuteen kuuluu kyky myöntää olevansa väärässä.

3. Narsismi tappaa helposti suhteen, sillä todellinen narsisti rakastaa vain itseään. Siinä, missä meissä kaikissa ihmisissä esiintyy narsismia, tulee asiasta ongelma sillon, kun puoliso ei pysty samaistumaan toisen tunteisiin tai murheisiin. Tällaisia tilanteita saattaa olla vaikkapa se, että toinen ei suostu juostamaan tai auttamaan esimerkiksi kotitöissä, vaikka toisella liiton osapuolella olisi ollut takana huomattavasti raskaampi päivä. 

4. Addiktio ja riippuvuudet pilaavat suhteen kuin suhteen. Addikti saattaa rakastaa perhettään aidosti, mutta riippuvuudessa on usein kyse sairaudesta. Addiktin koko perhe häpeää addiktiota ja mikäli siitä ei voi parantua, päättyvät monet suhteet lopulta sen takia eroon. 

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat