Äidit paljastavat: miehet nirsoilevat pöydässä pahemmin kuin pikkulapset!

26.03.2013 11:15 - Reetta Haverinen

Perheenäideille tehdyn kyselyn mukaan naisten puolisot nirsoilevat ruokapöydässä perheen lapsia pahemmin.

Lapsiperheiden äitejä pyydettiin vastaamaan kysymyksiin, jotka koskivat heidän perheenjäsentensä hedelmien ja vihannesten käyttöä. 85 prosenttia äideistä myönsi, että he yleensä onnistuvat tarjoamaan lapsilleen suositellut viisi annosta hedelmiä ja vihanneksia päivässä. Vastauksista kuitenkin ilmeni, että äitien suurin ongelma ei ole saada jälkikasvuaan syömään päivittäistä vihannesannostaan, vaan hankalimmaksi tapauksesi osoittautuivat perheen miehet. Äidit kertoivat, että kokeilivat saada puolisoitaan syömään enemmän vihanneksia ja hedelmiä samoilla keinoilla, joita he käyttävät lastensakin kanssa.

Female First -sivusto on koonnut kyselyyn osallistuneiden naisten kokemuksia ylös. Esimerkiksi Suzie Robinson Hertfordshirestä kertoo, että hänen miehensä suostuu syömään ainoastaan porkkanoita ja maissia. Nainen kertoo, että on tottunut soseuttamaan ja pilkkomaan vihanneksia esimerkiksi kastikkeiden sekaan, jotta hänen lapsensa ja miehensä saisivat nautittua päivän aikana enemmän kasviksia huomaamattaan. Robinson pelkää, että hänen lapsensa ottavat liikaa mallia isästään ja alkavat nirsoilemaan yhtä pahasti kasvisten ja vihannesten kanssa.

Vastauksista paljastui, että äidit keksivät toinen toistaan luovempia ratkaisuja, joilla lisätä kasviksia ja hedelmiä lasten ruokavalioon. Jotkut äideistä kertoivat muun muassa kuorruttavansa vihannekset juustolla tai ranskankermalla, piilottamalla niitä keittojen sekaan tai soseuttamalla niitä smoothieiden joukkoon. Herää kuitenkin kysymys, että voidaanko syötyä kasvisannosta pitää enää kovinkaan terveellisenä, jos se on päällystetty paksulla juustokuorrutteella.

Lähde: Female First

Kilpailut

Uusimmat