Aviomies stressaa naista enemmän kuin omat lapset

14.05.2013 15:45 - Reetta Haverinen

Kodin käytävillä kirmaavat piltit eivät näytä laittavan äitien pinnaa läheskään niin pahasti kireälle, kuin oma oikutteleva aviomies.  

Today Moms- uutissivuston tekemän tutkimuksen mukaan lähes puolet amerikkalaisnaisista myöntää, että aviomiehet aiheuttavat heille enemmän stressiä kuin perheen pienokaiset. 7000 amerikkalaisnaisesta noin 46 prosenttia kertoo, että ristiriitaiset kasvatusnäkemykset, kotitöiden epätasainen jakautuminen ja paineet parisuhteessa aiheuttavat naisille eniten päänvaivaa. Naisten mukaan stressin määrä on välillä niin suuri, että aviomies koetaan perheessä vain yhdeksi lisäholhottavaksi.

Monet naiset sanovat vanhemmuudesta aiheutuvat asiat kaikkein stressaavimmiksi. Kuitenkin atlantalaisen terapeutin Hal Runkelin mukaan vanhemmuus ei ole pääasiallisin ongelmalähde, vaan oma parisuhde.

- Naiset ajattelevat, että heidän pääasiallisin työnsä on olla äiti. Naiset odottavat mieheltään tukea kasvattajana, ja jos he eivät sitä saa niin ongelmat nousevat pintaan, Runkel kertoo.

Tutkimuksesta selvisi myös, ettei oman partnerin sukupuoli vaikuta naisten stressituntemuksiin millään tavalla. Myös lesbopariskuntien keskuudessa havaittiin samanlaisia piirteitä: toinen vanhemmista turhautui toisen käytökseen aika ajoin ja koki oman roolinsa perheessä stressaavaksi.

Tutkimuksen mukaan yksinhuoltajuuskaan ei tarkoita sitä, että elämä olisi helpompaa ja stressittömämpää. Vastausten perusteella ilmeni, että juuri yksinhuoltajaäidit ovat kaikkein pahimpien kasvatuspaineiden alaisina.

Vanhemmuus näyttää tuottavan siis päänvaivaa, olipa oma parisuhdetilanne minkälainen hyvänsä. Onneksi stressiäkin voi oppia hallitsemaan, eivätkä tiukimmatkaan elämäntilanteet onneksi kestä loputtomiin.

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat