Seksiä harrastamalla eroon ihohuolista

19.07.2013 11:15 - Laura Sulkava

Ennen ihotautilääkärin pakeille kiiruhtamista, jos mahdollista, kannattaa testata seksin harrastamisen lisäämistä.

Ihon himmeyteen sekä aikuisiän akneen auttaa yllättävä hoitokeino, seksi. Ihotautilääkäri David Weeksin mukaan säännöllisillä petipuuhilla on lisäksi nuorentava vaikutus. Myös muut alan ammattilaiset yhtyvät Weeksin ajatukseen.

Kova stressi ja unenpuute aiheuttavat aikuisille finnejä. Seksin harrastaminen parantaa unenlaatua ja siten auttaa myös iho-ongelmiin. Lääkäri Amy Wechslerin mukaan seksi on kuin ihon uiskentelu tulehdusta vastustavien molekyylien seassa. Finnit ovat ihontulehduksia, joten seksi auttaa välttämään näitä ikäviä ihon virheitä.

Iän karttumisen myötä, iho vaurioituu korjaantumista nopeammin. Petipuuhissa vapautuvaa nuorentavaa oksitosiini-hormonia erittyy seksin lisäksi ainoastaan synnyttäessä. Sekstailemalla kello kääntyy taaksepäin ja vapautuvan estrogeenin vuoksi ihokin pysyy kosteutettuna.

Seksuaalinen kanssakäyminen kohentaa kehon immuniteettisysteemiä, saa olon tuntumaan elävämmältä ja auttaa poistamaan myrkkyjä kehosta hikoilun kautta. Seksivalmentaja Amy Levinen mukaan seksi pitää rypyt loitolla, saa ihon kirkastumaan ja pysymään hehkuvana vielä itse aktin jälkeen.

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat