Sisarusten määrällä yllättävä ennuste avioliittoon

15.08.2013 19:15 - Senni Loikala

Mitä useampi sisar, sitä positiivisempi on avioliittosi ennuste, selviää tuoreesta tutkimuksesta.

Monipäisellä sisarkatraalla saattaa olla positiivisia vaikutuksia avioliitolle, veikkaa tuore amerikkalainen tutkimus. Ohion yliopiston tutkijat nimittäin havaitsivat, että jokainen sisar vähentää avioeron riskiä kahdella prosentilla.

Seitsemän sisaren jälkeen avioeron uhka ei kuitenkaan enää vähene. Parhaimmassa asemassa ovat siis he, joilla on seitsemän sisarta. Tällöin avioeron riski vähenee lähes 15 prosenttia.

- Sinun täytyy huomioida toisten ihmisten mielipiteet ja oppia, kuinka ongelmia selvitetään puhumalla. Mitä enemmän sinulla on sisaruksia, sitä enemmän sinulla on mahdollisuuksia harjoitella kyseisiä taitoja, kommentoi tutkija Donna Bobbitt-Zeher tutkimuksen julkaisussa.

Tutkimus toteutettiin analysoimalla yleisen sosiaalitutkimuksen tuloksia, joita on kerätty 1970-luvulta viime vuoteen saakka. Tutkimukseen otti vuosien aikana osaa noin 57 00 ihmistä.

Tuloksistaan huolimatta tutkimus ei lupaa kaikki pitävää syy-seuraussuhdetta sisarusten määrän ja avioliiton kestävyyden välillä.

Kuinka monta prosenttia sinun avioliittosi kariutumisen riski vähenee, jos kyseistä tutkimusta on uskominen?

Lähde: Eurekalert

Kilpailut

Uusimmat